Είναι μία γυναίκα με χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Έτσι ήταν πάντοτε, λένε άλλωστε όλοι εκείνοι που τη γνωρίζουν. Ποτέ δε δίστασε να πει τα πράγματα με το όνομά τους, επιβεβαιώνουν κάποιοι ακόμη. Και φαίνεται πως δεν κάνουν λάθος…

Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου ήθελε να γίνει ηθοποιός και τα κατάφερε. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη.

Δίδαξε υποκριτική στην Δραματική Σχολή Αθηνών και από το 1997 διδάσκει στη Δραματική Σχολή Ίασμος.

Έπαιξε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις προτού αποφοιτήσει από τη σχολή και αργότερα έκανε μία λαμπρή καριέρα στην τηλεόραση.

Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου όμως αυτή την περίοδο ασχολείται με το θέατρο. Παίζει στην θεατρική παράσταση «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ» και έχει πάρει πάρα πολύ καλές κριτικές. Η παράσταση είναι προγραμματισμένη μέχρι την περίοδο του Πάσχα.

Πιστεύει δε ότι όταν οι ηθοποιοί αναλαμβάνουν μία δουλειά, είναι προσηλωμένοι σε αυτή για να καταφέρουν να μην κάνουν κανένα λάθος. «Άλλωστε, είμαστε επαγγελματίες», λέει «και γι’ αυτό όταν έχουμε μία δουλειά, είμαστε μόνο στη δουλειά μας». Υποστηρίζει πάντως ότι στα πρώτα βήματα του ηθοποιού, παίζει ρόλο και η θέρμη ή τα νιάτα γι’ αυτό και οι περισσότεροι προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στη σκηνή. Στη σκηνή πρωταγωνιστεί με τον πρώην σύζυγό της, Δάνη Κατρανίδη και όπως έχει πει, μπορεί οι δυο τους να είχαν παίξει σε κάποια τηλεοπτικά και σε σήριαλ, όμως, αυτή τη φορά είναι οι δυο τους ουσιαστικά πάνω στη σκηνή. «Ήταν μια πολύ καλή συγκυρία τώρα που πήρε εκείνος το θέατρο. Είναι ο ρόλος, το ότι είμαστε οι δυο μας πάνω στην σκηνή ουσιαστικά για πρώτη φορά. Είχαμε δουλέψει σε κάποια τηλεοπτικά θεατρικά και σε σίριαλ, αλλά δεν παίζαμε μαζί. Μετά από τόσα χρόνια λοιπόν βρισκόμαστε μαζί στην σκηνή», αναφέρει.

Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου υποστηρίζει ότι όταν θέλει να γίνει κάποιος ηθοποιός, πρέπει να προσπαθήσει αρκετά, γνωρίζοντας ότι είναι μία δύσκολη περίοδος για όλους. Στον ελεύθερό της χρόνο διαβάζει αρκετά και θέλει να μαθαίνει νέα πράγματα.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».