Τα αίτια του θανάτου της 14χρονης στη Σαντορίνη προσδιόρισε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Πειραιά, Ηλίας Μπογιόκας, όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Σύμφωνα με τον κ. Μπογιόκα, το άτυχο κορίτσι πέθανε από καρδιακό επεισόδιο. Συγκεκριμένα η 14χρονη έπαθε ισχαιμία του μυοκαρδίου, η οποία αποδίδεται, τουλάχιστον με τα πρώτα δεδομένα που έχουν οι ιατροδικαστές, στην κατανάλωση αλκοόλ.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι το κορίτσι είχε και οίδημα στους πνεύμονες το οποίο επίσης αποδίδεται στην κατανάλωση αλκοόλ.

Η άτυχη κοπέλα είχε πάει στο σπίτι μίας φίλης της και έχασε τις αισθήσεις της. Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ήταν πλέον αργά καθώς είχε καταλήξει.

Οι γονείς καταγγέλλουν ότι το παιδί μετά τη λιποθυμία στο σπίτι της φίλης της παρέμεινε για δύο ώρες μέσα σε ένα δωμάτιο αντί να μεταφερθεί αμέσως στο νοσοκομείο. Παράλληλα η οικογένεια έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να γίνει έρευνα από την ασφάλεια και να διερευνηθούν τα αίτια του τραγικού περιστατικού.

Το νησί της Σαντορίνης βυθίστηκε στη θλίψη στην είδηση του θανάτου της 14χρονης την Τρίτη το βράδυ στο παιδικό πάρτι που ήταν καλεσμένη, για να γιορτάσει τα γενέθλια μιας φίλης της.