Σε νέες εκλογές για την ανάδειξη πρυτανικής αρχής οδηγείται το Πολυτεχνείο Κρήτης, καθώς δύο χρόνια μετά την εκλογή του Ιωακείμ Γρυσπολάκη στην Πρυτανεία του ιδρύματος και των Νικολάου Βαρότση και Μιχαήλ Πατεράκη στις θέσεις των αντιπρυτάνεων, το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε το εκλογικό αποτέλεσμα της 27ης Αυγούστου του 2008, καθώς δεν συμμετείχαν όλες οι κατηγορίες των εκλεκτόρων.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Πρυτανικού Συμβουλίου το πρωί στα Χανιά, αποφασίστηκε να γίνουν επαναληπτικές εκλογές προκειμένου να αναδειχθεί η πρυτανική αρχή, η θητεία της οποίας θα λήξει… τον Αύγουστο του 2012.

Στις εκλογές του 2008, κουκουλοφόροι είχαν μπει στο ίδρυμα, παίρνοντας δια της βίας δύο κάλπες στις οποίες ψήφιζαν οι φοιτητές. Παρά τις ενστάσεις, η εφορευτική επιτροπή είχε κρίνει ότι η διαδικασία ήταν νόμιμη, επικυρώνοντας το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ο υποψήφιος τότε πρύτανης Ιωάννης Φίλης προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση των εκλογών, προσφυγή που τελικά έγινε αποδεκτή.

«Σεβόμαστε την απόφαση του δικαστηρίου προφανώς, πλην όμως έχουμε δικαίωμα να διαφωνούμε», σχολίασε ο νυν πρύτανης του Πολυτεχνείου Ιωακείμ Γρυσπολάκης.