Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ημέρες ο λογαριασμός που ανάρτησε στο διαδίκτυο Αμερικανός τουρίστας από εστιατόριο του Μυκόνου. «Αποφύγετε αυτό το μέρος, είναι σκέτη απάτη» είναι ο τίτλος της κριτικής του Αμερικανού στο TripAdvisor, που επισκέφτηκε πρόσφατα τη Μύκονο και πλήρωσε 836 ευρώ για 3 σαλάτες Ceasar, 6 μερίδες καλαμάρι, 3 τοπικές μπύρες, 2 νερά και έναν χυμό.

Το εστιατόριο που επισκέφτηκε ο Αμερικανός τουρίστας από το Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη βρίσκεται στον Πλατύ Γιαλό στο δημοφιλές και κοσμοπολίτικο νησί των Ανέμων. Από το δελτίο παραγγελίας που ανήρτησε ο τουρίστας στην ταξιδιωτική πλατφόρμα προκύπτει ότι μία μερίδα καλαμάρι στο συγκεκριμένο εστιατόριο της Μυκόνου κοστίζει 98,50 ευρώ, μία μεγάλη τοπική μπύρα 25 ευρώ και ένα μπουκάλι νερό 8,90 ευρώ.

Το Open επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου στη Μύκονο, ο οποίος δίνει τη δική του εκδοχή: «Ήταν εννέα άτομα και παρήγγειλαν 4 κιλά καλαμάρι, το οποίο χρεώθηκε με το κιλό. Το καλαμάρι ήταν φρέσκο και 100 ευρώ το κιλό.

Είμαστε το καλύτερο μαγαζί στον Πλατύ Γιαλό και προσφέρουμε high end υπηρεσίες. Απευθυνόμαστε σε υψηλό πελατολόγιο και στο μαγαζί μας δεν έρχεσαι για να χορτάσεις, αλλά έρχεσαι για την εμπειρία.

Υπάρχει μίνιμουμ χρέωση 25 ευρώ για κάθε άτομο στην παραλία» ανέφερε.

O υποψήφιος δήμαρχος του νησιού των ανέμων Χρήστος Βερώνης κράτησε αποστάσεις από τέτοιου είδους πρακτικές. «Η Μύκονος είναι το καλύτερο νησί στον κόσμο. Δεν επιτρέπεται επαγγελματίες να κάνουν τέτοια πράγματα, εφόσον αυτά είναι ακριβή όπως ακούστηκαν».

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, σε ειδική πλατφόρμα αξιολόγησης η βαθμολογία του συγκεκριμένου καταστήματος είναι πολύ υψηλή παρά τις τσουχτερές τιμές.