Το απίστευτο βιώνουν σε καθημερινή βάση πλέον οι υπεύθυνοι των γηροκομείων και των ξενώνων φιλοξενίας ηλικιωμένων στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, καθώς το ένα μετά το άλλο τα δωμάτια αδειάζουν.

Αιτία για την «ομαδική» εκκένωση των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων στην περιοχή, η οικονομική κρίση, η οποία μαστίζει χιλιάδες οικογένειες που δεν έχουν πλέον από πουθενά εισόδημα ή το βλέπουν καθημερινά να μειώνεται.

Σε μια προσπάθεια τόνωσης των οικονομικών τους, ο ένας μετά τον άλλο γιοί και κόρες, που είχαν κυριολεκτικά «παρκάρει» τους γονείς τους στα ιδρύματα αυτά, σπεύδουν και τους αποσύρουν, καθώς τώρα που ήρθε η εποχή των ισχνών αγελάδων, έχουν κάτι παραπάνω από ανάγκη την σύνταξη που παίρνουν οι γέροι γονείς τους, οι οποίοι τους …ενοχλούσαν όταν τα οικονομικά τους ήταν ανθηρά.

Σε πολλές μονάδες φροντίδας υγείας της περιοχής , εκεί που άλλοτε επικρατούσε το αδιαχώρητο και χρειαζόταν ακόμα και μέσον για να βάλει κάποιος τους γέρους γονείς του – γινόταν και επιλογή ανάλογα με το ύψος της σύνταξης που θα έδινε ο «τρόφιμος» – σήμερα συναντά κανείς άδεια δωμάτια, ενώ η ανάκληση στον οικογενειακό ιστό ανθρώπων που κάποτε έκαναν μήνες να δεχθούν επίσκεψη, έχει πάρει μορφή χιονοστιβάδας.

Υπεύθυνοι ιδιωτικών μονάδων αλλά και ιδρυμάτων φιλοξενίας γερόντων στην περιοχή καταθέτουν πλέον ανοικτά τον προβληματισμό τους ακόμα και για την επιβίωση τους, καθώς σε λίγο δεν θα υπάρχει κανένας στους θαλάμους.

Πηγή: patrastimes

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.