Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαμαρτυρία των παραγωγών των λαϊκών αγορών και των αγροτών Αχαΐας με τους αγρότες να πετάνε νωρίτερα αγροτικά προϊόντα έξω από τη Γ’ ΔΟΥ Πάτρας, όπου και έχουν συγκέντρωση.

Το κύριο ζητούμενο των παραγωγών είναι το κόστος παραγωγής που έχει εκτιναχθεί στα ύψη με αποτέλεσμα το περιθώριο κέρδους να είναι εξαιρετικό χαμηλό, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, αλλά και οι αθρόες εισαγωγές προϊόντων, αναφέρει το newsplus.gr.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αχαΐας, έχει θέσει θέμα σχετικά με το μητρώο των εισαγωγών και αν υπάρχουν θεσμικές διατάξεις που να προστατεύουν την εγχώρια παραγωγή. Το πρόβλημα με τις εισαγωγές ανταγωνιστικών προϊόντων, σύμφωνα με τους αχαϊούς παραγωγούς, παραμένει άλυτο εδώ και χρόνια. Η τιμή των ντόπιων προϊόντων δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την τιμή των εισαγόμενων που είναι κατά πολύ χαμηλότερη.

Σε μια περίοδο κρίσης, όπως εξηγούν παραγωγοί των λαϊκών αγορών, οι καταναλωτές μπορεί να βάλουν σε δεύτερη μοίρα την ποιότητα και να κοιτάξουν πιο αγορά συμφέρει την τσέπη τους.

Οι παραγωγοί, είναι αποφασισμένοι αυτή τη φορά να μην κάνουν πίσω. Ξεκινούν αύριο κινητοποιήσεις ενώ θα επιδιώξουν και συναντήσεις με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και κυβερνητικά στελέχη.