Στους δρόμους κατεβαίνουν για άλλη μια μέρα οι αγρότες τις Κρήτης για να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που διοργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση.

Στο Ηράκλειο το ραντεβού είναι στις 10:00 στον κόμβο των Πεζών, όπου οι αγρότες θα συγκεντρωθούν με τα τρακτέρ τους.

«Ο μόνος δρόμος που μένει είναι ο δρόμος της συλλογικής οργάνωσης και πάλης. Ο δρόμος της σύγκρουσης με αυτή την πολιτική και η ανατροπή της» τονίζει η ΠΑΣΥ σε ανακοίνωσή της.

Στα Χανιά η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων διοργανώνει συλλαλητήριο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 11 το πρωί, στο οποίο θα συμμετέχει και ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Χανίων.

«Την Τρίτη 5 Φλεβάρη ένας στόχος πρέπει να μπει για κάθε καλοπροαίρετο: Η μαζική συμμετοχή των αγροτοκτηνοτρόφων με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους. Αν είναι δυνατό να βουλιάξουμε την πλατεία» επισημαίνεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση.

Τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις των αγροτών εξέφρασε χθες με ανακοίνωσή του και το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο Χανίων, δηλώνοντας ότι θα δώσει το «παρών» στη Δημοτική Αγορά.

Τη στήριξή τους εκφράζουν οι οικοδόμοι που τονίζουν, μεταξύ άλλων, ότι «το ξεκλήρισμα που ετοιμάζουν στην ντόπια φτωχομεσαία αγροτιά θα αυξήσει περαιτέρω τη διατροφική μας εξάρτηση από τα ευρωπαϊκά μονοπώλια. Είναι έγκλημα στην Κρήτη, που έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για ό,τι πιο ποιοτικό τρόφιμο μπορεί να παραχθεί, να τρώμε από κονσέρβες».