«Οι Έλληνες καίνε τα δέντρα τους για να ζεσταθούν»

BBC: Ανθεί η παράνομη υλοτομία


ΕΛΛΑΔΑ
16:47
28/01/2013
«Οι Έλληνες καίνε τα δέντρα τους για να ζεσταθούν»
4
loading

Ο αντίκτυπος της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, μπαίνει για ακόμη μία φορά στο μικροσκόπιο του βρετανικού δικτύου BBC. Καθώς ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά και το χιόνι έχει επιστρέψει στις ορεινές περιοχές της χώρας, πληθαίνουν εκείνοι που επιλέγουν να ζεσταθούν καίγοντας ξύλα, από ότι το πετρέλαιο.

Η παράνομη υλοτομία ανθεί στις πλαγιές του Ολύμπου, επισημαίνει το BBC, κάνοντας λόγο για μία αύξηση της τάξης του 300% τον τελευταίο χρόνο, λόγω της αυξημένης τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ραγδαία αύξηση της παράνομης υλοτομίας παρατηρείται, κυρίως, στη Βόρεια Ελλάδα, «όπου η θερμοκρασία αλλά και οι μισθοί είναι χαμηλότεροι».

Στον Όλυμπο έχουν εντοπιστεί συνταξιούχοι αλλά και επιτήδειοι να κόβουν δέντρα, έχουν κατατεθεί 250 μηνύσεις και έχουν εντοπιστεί και κατασχεθεί 300 τόνοι παράνομα κομμένου ξύλου.

Έμπορος ξυλείας στις παρυφές της Κατερίνης αναφέρει ότι οι πωλήσεις έχουν αυξηθεί κατά 30%.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Eric Castel

  καινε και αλλα πραγματα,χθες ο Πειραιας μυριζε καμενη σαμπρελα,σαν τα καψουλια οταν ειμασταν μικροι !!!!!

 2. avatar Ανδρέας Ηλιοδρομίτης

  Σοβαρά τώρα, είσαι στιχουργός ???

 3. avatar Ανδρέας Ηλιοδρομίτης

  Δεν είμαι λόγιος. Με τίποτα μάλιστα. Όσο για το ερωτηματικό, δεν θεωρώ ότι αποτελεί ανορθογραφία η χρήση του Λατινκού. Σύμβολο στίξης είναι και μάλιστα πιό συγκεκριμένο από το "Ελληνικό" το οποίο αποτελεί απλό συνδυασμό τελείας και κόμματος, χωρίς όμως να εκφράζει ερώτηση.
  Τουναντίον, ο εν λόγω συνδυασμός αντιστοιχεί στην άνω τελεία (παύση μεγαλύτερη του κόμματος αλλά μικρότερη της τελείας) και πολύ ορθά οι Λατίνοι το χρησιμοποιούν ως τέτοια. Τώρα όσο για την "Ελληνική" άνω τελεία, και εννοώ την τελεία που...αιωρείται, ας μη μιλήσω καλύτερα...

 4. avatar Ανδρέας Ηλιοδρομίτης

  Άχου τα καλέεεεεε... Οι Ρούληδες έγιναν και ποιητούληδες ???? :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει