Η κρίση «σκοτώνει» τους Κρητικούς. Τα στοιχεία που βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας αποτυπώνουν ένα εφιαλτικό σκηνικό στη δίνη της οικονομικής κρίσης και της κατάρρευσης χιλιάδων οικογενειών. Από το 2010 και μετά οι αριθμοί της… τραγωδίας είναι συνεχώς αυξητικοί.

Το φαινόμενο των αυτοκτονιών στην Ελλάδα της κρίσης, έχει προσλάβει δραματικές διαστάσεις, όπως δείχνουν τα στοιχεία από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας που απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

Στην Κρήτη, από τον Μάιο του 2010 μέχρι σήμερα, 60 άνθρωποι έχουν προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα. Συγκεκριμένα, το δεύτερο εξάμηνο του 2010 καταγράφηκαν 11 περιπτώσεις αυτοκτονιών, 28 πέρυσι και 21 εφέτος. Σε επίπεδο χώρας, οι απόπειρες αυτοκτονίας από τον Μάιο του 2010 έως και σήμερα ανέρχονται σε 837.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στάθα, Δημήτρη Στρατούλη, Κωνσταντίνου Μπάρκα, Μαρίας Μπόλαρη, Βασίλη Κυριακάκη και Χρήστου Καραγιαννίδη, οι οποίοι έχουν διατυπώσει την εκτίμηση ότι στη χώρα μας σημειώνεται αύξηση στις απόπειρες αυτοκτονιών, λόγω των πολιτικών των Μνημονίων, της φτώχειας και της ανεργίας.

Πηγή: prismanews.gr