Χειροποίητα ρούχα και παπούτσια, χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, στολίδια, γούρια, ζωγραφισμένα μπουκάλια και κεραμικά είδη, όλα φτιαγμένα από νεαρούς δημιουργούς, θα στηθούν στους εκθεσιακούς χώρους της Μονής Λαζαριστών και τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν, μέσω τροφίμων, σε άπορες οικογένειες του δήμου Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη.

Το bazaar θα πραγματοποιηθεί σήμερα, από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, με θέμα «Εθελοντισμός και Νέοι Δημιουργοί 2012» και πρόκειται για μία συνεργασία δέκα νέων δημιουργών του δήμου Παύλου Μελά με το δίκτυο εθελοντών της περιοχής.

Νέοι γεμάτοι όνειρα και φιλοδοξίες, ξόδεψαν ώρες εργαζόμενοι στα σπίτια τους για να ετοιμάσουν τα χειροποίητα είδη τα οποία θα διατεθούν σήμερα στην εκδήλωση.

«Ο δήμος συμπορεύεται με τις “ανήσυχες” δυνάμεις, των νέων καλλιτεχνών και εθελοντών, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Ευελπιστούμε στην ανταλλαγή ιδεών και απόψεων αλλά και στην ενίσχυση του Κέντρου Διάθεσης ειδών και τροφίμων», δήλωσε ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος.

Mέσα στο 2012 μοιράστηκαν περισσότερα από 1.200 δέματα με τρόφιμα σε οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα του δήμου Παύλου Μελά, ενώ ο αριθμός των ατόμων που χρήζουν βοήθειας ολοένα και αυξάνεται.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.