Επιστολή διαμαρτυρίας σχετικά με την υποχρέωση των επιχειρήσεων να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές προς το Ταμείο εντός των 5 εργάσιμων ημερών του επόμενου μήνα αντί της τελευταίας ημέρας του, απέστειλε προς το διοικητή του ΙΚΑ ΤΕΑΜ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Ανδ. Μιχάλαρος.

Στην επιστολή, η οποία κοινοποιείται, επίσης, στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ιωάν. Βρούτση, και στο γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Π. Κοκκόρη, η Διοίκηση του ΒΕΠ μεταφέρει τις έντονες διαμαρτυρίες πολλών επιχειρήσεων-μελών του για την εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4075/2012 (άρθρο 20), σύμφωνα με το οποίο οι επιχειρήσεις υποχρεούνται στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ ΤΕΑΜ εντός των πέντε εργάσιμων ημερών του επόμενου μήνα, αντί της τελευταίας ημέρας του.

Ο πρόεδρος του ΒΕΠ επισημαίνει με δήλωσή του ότι «είναι αυτονόητο και πλήρως κατανοητό ότι πρέπει να βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση του ΙΚΑ και να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της ρευστότητας που αντιμετωπίζει. Θεωρούμε όμως ότι η ρύθμιση αυτή, στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, δεν θα αποφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα γιατί πολλές επιχειρήσεις αδυνατούν να αντεπεξέλθουν και δεν θα είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, με αποτέλεσμα να ανακυκλώνεται το πρόβλημα της μη καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών και να συσσωρεύονται οι ανεξόφλητες εισφορές».