Πολυμελής αντιπροσωπεία μαθητών και συνοδών καθηγητών από δέκα ευρωπαϊκές ώρες βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στην Τρίπολη αποτελούμενη από συνοδούς καθηγητές. Οι μαθητές προέρχονται από δέκα ευρωπαϊκές χώρες και τους φιλοξενούν μαθητές του Μουσικού Σχολείου της πόλης.

Οι μαθητές συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius που φέρει σε πέρας ο δήμος και σε συνεργασία με το μουσικό γυμνάσιο και λύκειο της πόλης. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα στους νέους να αποκτήσουν βασικά εφόδια και ικανότητες για να εξελιχθούν μελλοντικά σε διάφορους τομείς.

Παράλληλα, τους δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουν την κουλτούρα και τον πολιτισμό άλλων χωρών που μετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Ο δήμαρχος της περιοχής συναντήθηκε με τους μαθητές καθώς και τους συνοδούς του. Τους υποδέχτηκε στην Πελοπόννησο και δώρισε στους καθηγητές ένα δίγλωσσο βιβλίο με μελέτες του Αρκάδα καθηγητή στις ΗΠΑ, Τζον Άντον, για την ιστορία και τη μυθολογία της Αρκαδίας.

Οι μαθητές που βρίσκονται στην Τρίπολη θα μείνουν εκεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας και στο πρόγραμμά τους είναι να επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους και να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής των ελληνικών οικογενειών που τους φιλοξενούν.