Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την περικοπή των συντάξεων και των δώρων πραγματοποίησαν το πρωί, έξω από τα γραφεία του ΕΦΚΑ στην Αριστοτέλους, συνταξιούχοι- μέλη του Σωματείου η «Συσπείρωση», προβάλλοντας ως κεντρικό αίτημα την εφαρμογή του άρθρου 95 του Συντάγματος.

Οι συνταξιούχοι ζητούν την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), από τον Ιούνιο του 2015, που κρίνει αντισυνταγματικούς τους νόμους για τις περικοπές.

«Ήρθαμε να διαμαρτυρηθούμε, γιατί δεν μας δίνουν τα δώρα, παρόλο που υπάρχει απόφαση του ΣτΕ από το 2015. Δίνουν αναδρομικά και δώρα μόνο σε μία κατηγορία συνταξιούχων στα ειδικά μισθολόγια, άρα δεν υπάρχει ισονομία» ανέφερε ο Κωνσταντίνος Στάγκος, γενικός γραμματέας του Σωματείου.

Οι συνταξιούχοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει ισονομία, επισημαίνοντας ότι δεν θέλουν κοινωνικά μερίσματα αλλά τα δώρα που δικαιούνται.

«Εμείς έχουμε πάρει την πρωτοβουλία ως σωματείο να κάνουμε ομαδικές αγωγές. Είμαστε πολύ θυμωμένοι και θα είμαστε συνέχεια στους δρόμους μέχρι να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ. Και ακόμη περισσότερο είμαστε θυμωμένοι για τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων, που βεβαίως πρέπει να τα πάρουν, αλλά τόσες άλλες κατηγορίες -δάσκαλοι, καθηγητές, εργάτες, ηλεκτρολόγοι, συνταξιούχοι- δεν θα πάρουν» τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Βασίλης Παρτάλης.

Οι συνταξιούχοι ξεκίνησαν πορεία από την Αριστοτέλους και αφού έκαναν μικρή στάση έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Εγνατία, όπου φώναξαν συνθήματα, κατέληξαν στο ΥΜΑΘ.

Μέλη της διοίκησης του σωματείου έγιναν δεκτά και συνομίλησαν με τον ειδικό συνεργάτη του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Λεωνίδα Σδούκο, προκειμένου να μεταφέρει αύριο στον πρωθυπουργό τα αιτήματα τους για εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ. Η συνάντηση έγινε επίσης και για να οριστεί συνάντηση των συνταξιούχων το επόμενο διάστημα με τον προϊστάμενο του Γραφείου του Πρωθυπουργού Γιώργο Αγγελόπουλο μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.