Ο κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού Κομοτηνή – Νυμφαία – Ελληνοβουλγαρικά σύνορα θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2013.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, πρόκειται για ένα έργο που χαρακτηρίζεται ζωτικής σημασίας για την τουριστική και επιχειρηματική ανάπτυξη της Ροδόπης, της Θράκης, αλλά και ευρύτερα όλου του βορειοελλαδικού χώρου.

«Το επόμενο διάστημα, είπε ο υπουργός, η κυβέρνηση θα πέσει με όλη της τη δύναμη πάνω σε έργα τα οποία χρειάζονται ολοκλήρωση για να μπορέσουμε να επισπεύσουμε τους ρυθμούς εξόδου από την κρίση και να τονώσουμε την τοπική οικονομία. Η προσδοκία της τοπικής αγοράς από αυτό το έργο είναι σημαντική. Προσδοκούμε τουριστική ανάπτυξη αλλά και στήριξη όλων εκείνων των βιομηχανιών της περιοχής που εισάγουν πρώτη ύλη από τη Βουλγαρία και επανεξάγουν στις βόρειες αγορές προϊόντα, που παράγονται στην περιοχή μας».

Ο κ. Στυλιανίδης, επιθεώρησε τις εργασίες κατασκευής του κάθετου άξονα, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτο Σιμόπουλο, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Άρη Γιαννακίδη, τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, Κώστα Κατσιμίγα και τον Τομεάρχη Εκτέλεσης Έργων της «Εγνατία Οδός ΑΕ», Δημήτρη Γεράρδη.

«Ο Κάθετος Άξονας είναι έργο βασικής αναπτυξιακής σημασίας και είμαστε εδώ για να στηρίξουμε και την ανάδοχο κοινοπραξία να το ολοκληρώσει μέχρι το καλοκαίρι του 2013. Είναι ένα χρονοδιάγραμμα, απολύτως εφικτό με τα σημερινά δεδομένα», σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Σιμόπουλος, για να προσθέσει ότι: «Το συγκεκριμένο έργο, όπως και όλοι οι άξονες της Εγνατίας οδού είναι έργα βασικής προτεραιότητας για τη σημερινή κυβέρνηση. Με πείσμα, μέθοδο, επιμονή και πολύ δουλειά ξεπερνούμε πολλά υφιστάμενα προβλήματα και ξαναβάζουμε όλα αυτά τα έργα σε πορεία εκτέλεσης».