Σήμερα θα διεξαχθεί η δίκη των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, οι οποίοι  συνελήφθησαν την Πέμπτη στα πρωτοφανή επεισόδια  στο υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας.

Οι εργαζόμενοι, χωρίς να συναντήσουν κανένα εμπόδιο, σήκωσαν τα ρολά και εισέβαλαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Έφτασαν μέχρι την είσοδο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, όπου έκαναν κατάληψη και όταν η απόπειρα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκου να τους μιλήσει απέτυχε, εμφανίστηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ, που συνεπλάκησαν μαζί τους. Από τα επεισόδια σημειώθηκαν τραυματισμοί, ενώ πραγματοποιήθηκαν δεκάδες προσαγωγές.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για τα αδικήματα της αντίστασης κατά της αρχής, απρόκλητης διακεκριμένης φθοράς, απόπειρας απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Σήμερα οι εργαζόμενοι στον Σκαραμαγκά έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους τους. Θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Πεδίον του ‘Αρεως και πορεία προς τα δικαστήρια της Ευελπίδων.