Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να οριοθετήσουν την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα σε δασική έκταση στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, από την πυρκαγιά κάηκαν μέχρι στιγμής τρία σπίτια και αποθήκες σε οικισμό της περιοχής, ενώ νωρίτερα, προληπτικά κάτοικοι της περιοχής εγκατέλειψαν τις οικίες τους.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που προσπαθούν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. Το έργο τους δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Οι άνεμοι που πνέουν από νωρίς στη Θεσσαλονίκη προκάλεσαν πτώσεις δένδρων σε διάφορες περιοχές της πόλης και χρειάστηκαν να επιστρατευτούν συνεργεία των κατά τόπους δήμων για να καθαρίσουν οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια.

Στο μεταξύ, νωρίς το απόγευμα προκλήθηκε φωτιά από σκουπίδια στο ρέμα της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη. Μετά την επέμβαση της Πυροσβεστικής η φωτιά σβήστηκε.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη παραμένουν τα δύο από τα τρία πύρινα μέτωπα σε δασικές εκτάσεις της Δυτικής Μακεδονίας, όπου εξακολουθούν να επιχειρούν επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης. Σε εξέλιξη είναι οι φωτιές στο Σκοπό Φλώρινας, που εισήλθε στο ελληνικό έδαφος από την πΓΔΜ, και στο Δασύλλιο Γρεβενών, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο Φελί Γρεβενών.

(Φωτογραφία αρχείου)