Σε πορεία υλοποίησης εκτιμάται ότι βρίσκεται η πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για την ίδρυση και λειτουργία Διεθνούς Κέντρου Πολιτισμού στην Αρχαία Ολυμπία.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν στελέχη της Περιφέρειας μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εκπροσώπων τοπικών φορέων που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας τόνισε την πρόθεσή του για τη δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Πολιτισμού, που θα στεγαστεί στο παλιό ξενοδοχείο «Ξένιος Ζευς», το οποίο και θα παραχωρηθεί για σκοπό αυτό στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Γεωργιόπουλο, «η Περιφέρεια αισθάνεται ιδιαίτερα ικανοποιημένη γι’ αυτήν την εξαγγελία», αφού όπως τονίζει, «εδώ και ένα χρόνο διεκδικεί την παραχώρηση του παλιού ξενοδοχείου και την ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου Πολιτισμού». Υπάρχει άλλωστε, όπως πρόσθεσε, απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που επιβεβαιώνει αυτήν τη διεκδίκηση.

Μάλιστα, ο Γιώργος Γεωργιόπουλος, ανέφερε ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα υπήρξε προ ημερών συνάντηση στο υπουργείο Πολιτισμού, τόσο με τον αναπληρωτή υπουργό, όσο και με τη γενική γραμματέα Λίνα Μενδώνη.