«Με σημάδευαν οκτώ μπάτσοι, μου έσπασαν τις πόρτες και με σημάδευαν με τα όπλα. Τους λέω ‘παιδιά, τι θέλετε εδώ;’. Μου λένε ‘έχουμε ένταλμα’». Με τα λόγια αυτά περιγράφει ο επικεφαλής της οργάνωσης Ελλήνων Συνέλευσις Αρτέμης Σώρρας τη στιγμή της σύλληψής του, σε συνέντευξη που δίνει, μέσα από τη VIP πτέρυγα του Κορυδαλλού.

Όπως λέει, το διάστημα που είχαν χαθεί τα ίχνη του ήταν στην Αθήνα. «Δεν έφυγα ποτέ από την Αθήνα. {…} Όλοι θέλουν να με διώξουν από την Ελλάδα. Γιατί εγώ ήρθα στην Ελλάδα από την Αμερική το 2012. Είναι ένα παγκόσμιο καθεστώς και αυτό που κάνω έχει παγκόσμια απήχηση» λέει στο «Πρώτο Θέμα». Προσθέτει ωστόσο πως δεν κυκλοφορούσε έξω «κανονικά». «Όχι, δεν θα το πείτε κανονικά. Σαφώς και έβγαινα έξω. Και όχι μόνο στον Άλιμο. {…} Πρέπει να ξέρετε ότι δεν με εδίωκε μόνο η Ασφάλεια των Αθηνών, ή οι 50 υπηρεσίες που υπάρχουν στην Ελλάδα. Με εδίωκαν και ξένες υπηρεσίες, γιατί το θέμα το δικό μου είναι παγκόσμιο».

Ερωτηθείς αν κάλεσε τους οπαδούς του να πληρώσουν τις οφειλές του απαντά: «Δεν έχω οπαδούς, έχω αδερφούς. Και αδερφοί μου είναι όλοι οι άνθρωποι. Πείτε μου τι κάλεσα. Όλο τον κόσμο να πληρώσει; Βέβαια! Χρωστάς; Έλα να πληρώσεις. Μα εγώ ποτέ δεν είπα «δεν πληρώνω», σε αντίθεση με έναν ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε μην πληρώνετε και έμπαινε μπροστά στα διόδια. Ο Σώρρας είπε «ελάτε να πληρώσετε». Να πληρώσουν όλοι. Άρα είμαστε οι μόνοι που πληρώνουμε. Πώς; Μα με εντολή εξουσιοδότησης».

Κατά τον ίδιο, αν δεν ήθελε, η αστυνομία δεν θα τον είχε εντοπίσει. «Μα δεν θα μπορούσαν ποτέ να με βρουν. Έπρεπε να συμβεί για να τελειώσει. Δεν θα τελείωνε ποτέ. Εγώ θα κρυβόμουν, θα έκανα ηχητικά, δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί αυτό».

Ο Σώρρας χαρακτηρίζει τη φυλακή «συνεχόμενες διακοπές» και λέει: «Όποιος θέλει να ξεκουραστεί μπαίνει φυλακή». Σε ερώτηση ποιο λάθος έκανε και βρέθηκε στη φυλακή απαντά: «Αν έκανα λάθος, θα ήμουν σε λήθη. Η φυλακή είναι μέσα στο μενού. Όλα είναι μέσα στο μενού ενός πολέμου. Και σε έναν πόλεμο δεν γίνεται να πας και να μη λαβωθείς».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.