«Η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί δυναμικά στον τομέα του ιατρικού τουρισμού, ο οποίος είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τομέας σε όλο τον κόσμο και για αυτό το λόγο χρειάζεται συνένωση δυνάμεων και γνώσεων».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, μιλώντας σήμερα σε συνέδριο στην Πάτρα, το οποίο οργάνωσε η εφημερίδα «Σύμβουλος Επιχειρήσεων».

Αναφερόμενος στα πλεονεκτήματα που έχει η Ελλάδα, είπε ότι «η χώρα μας διαθέτει ιδανικό κλίμα, άριστο επιστημονικό προσωπικό, χαμηλό κόστος ιατρικών υπηρεσιών, ιαματικές πηγές, ανώτερη ποιότητα υδάτων καθώς και την μεσογειακή διατροφή».

Επίσης, ανέφερε ότι «ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι η υψηλή επισκεψιμότητα της χώρας, ως τουριστικού προορισμού».

Όμως, όπως πρόσθεσε, «δεν υπάρχει εθνική στρατηγική, δηλαδή μία πυξίδα η οποία να βάζει τα χρονοδιαγράμματα, διότι η υλοποίηση αυτών των χρονοδιαγραμμάτων δεν εξαρτάται από εμάς, αλλά από πολλούς παράγοντες, που προφανώς τον κυρίαρχο ρόλο έχουν εκείνοι που νομοθετούν, που κυβερνούν, εκείνοι δηλαδή που μπορούν να εκτελέσουν τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Γιώργος Πατούλης είπε ότι «η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τον κυριότερο σταθμό σε παγκόσμιο επίπεδο φιλοξενίας, ευεξίας της λεγόμενης τρίτης ηλικίας» για αυτό όπως ανέφερε, κατασκευάζονται εξυπνότερα ξενοδοχεία που μπορούν να προσφέρουν υψηλότερης ποιότητας υπηρεσίες.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «μπορούν να γίνουν πράγματα και μάλιστα άμεσα, όπως ο καθορισμός εθνικής στρατηγικής, η καθιέρωση σύγχρονων πρακτικών, εξειδίκευση προσφερομένων προϊόντων και αξιοποίηση διεθνών δικτύων».

Παρουσιάζοντας οικονομικά στοιχεία για τον ιατρικό τουρισμό, υπογράμμισε ότι «διακινούνται πάνω από 40 δισεκατομμύρια δολάρια και προφανώς υπάρχουν χώρες που απορροφούν τεράστιους πόρους μέσα από αυτή την παγκόσμια τάση, η οποία έχει αναπτυχθεί με ταχύτατους ρυθμούς».

Κλείνοντας, ο Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι «χρειάζεται εθνική στρατηγική ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού, διότι αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δημιουργία ενός κλάδου που θα συμβάλλει καθοριστικά στην εθνική οικονομία».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.