Ναύλωση πλοίου για τα προϊόντα ζητούν αγρότες της Κρήτης λόγω της απεργίας της ΠΝΟ

Δεμένα αύριο τα πλοία στα λιμάνια


ΕΛΛΑΔΑ
11:26
17/04/2018
Ναύλωση πλοίου για τα προϊόντα ζητούν αγρότες της Κρήτης λόγω της απεργίας της ΠΝΟ
2
loading

Την έγκαιρη ναύλωση πλοίου ασφαλείας για την μεταφορά των αγροτικών προϊόντων και την αποφυγή ζημιάς στους αγρότες από την επερχόμενη προγραμματισμένη απεργία της ΠΝΟ και την ακινητοποίηση των πλοίων από Κρήτη για Αθήνα, ζητά με επιστολή του ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Στην επιστολή του ο δήμαρχος Ιεράπετρας τονίζει ότι οι αγρότες που έχουν δεχτεί πλήγμα στις καλλιέργειές τους από τους θυελλώδεις ανέμους που επικράτησαν από τις 24 μέχρι τις 26 Ιανουαρίου, δεν αντέχουν άλλη οικονομική ζημιά που θα προκαλούσε ο εγκλωβισμός των προϊόντων τους στα λιμάνια λόγω της απεργίας της ΠΝΟ. Για το λόγο αυτό ζητά να ναυλωθεί πλοίο ασφαλείας, προσθέτοντας ότι ήδη ο δήμος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των συνεπειών των καιρικών φαινομένων.

Δείτε αναλυτικά την επιστολή που εστάλη στον αρμόδιο υπουργό

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Ο λόγος της παρούσας επιστολής είναι η ενημέρωσή σας για την απεργία την οποία έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία για τις 18 Απριλίου 2018 και τις συνέπειες αυτής για τους αγρότες της Ιεράπετρας.

Οφείλω να σας υπενθυμίσω ότι ο Δήμος Ιεράπετρας έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των καταστροφικών συνεπειών των θυελλωδών ανέμων της 24ης Ιανουαρίου- 26ης Ιανουαρίου, μέχρι την 27η Αυγούστου 2018.

Το γεγονός αυτό συνδυαζόμενο με τις χαμηλές τιμές των οπωροκηπευτικών της παρούσας παραγωγικής περιόδου, την υψηλή φορολογία και την παρατεταμένη ανομβρία που αντιμετωπίζουμε ως Δήμος, έχουν οδηγήσει τους αγρότες μας σε μία πολύ δύσκολη υφιστάμενη κατάσταση η οποία θα χαρακτηριστεί μη βιώσιμη αν επιβαρυνθεί με τις επιπτώσεις της απεργίας της ΠΝΟ.

Η αγωνία των παραγωγών μας για την αλλοίωση των προϊόντων τους και για την αδυναμία ή την ασυνέπεια στην τήρηση των χρόνων παράδοσης στους προμηθευτές τους είναι πολύ μεγάλη και όχι αβάσιμη.

Γεγονότα τέτοιου είδους δεν ενέχουν μόνο άμεσους κινδύνους οικονομικής δυσπραγίας αλλά και μακροπρόσθεσμους κινδύνους προερχόμενους από πιθανή ποιοτική αμφισβήτηση των προϊόντων ή ακόμα και από διακοπή συνεργασιών.

Για όλα τα παραπάνω ζητώ την άμεση κινητοποίησή σας για την ταχεία δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας, ώστε να εξασφαλιστεί η έγκαιρη, απρόσκοπτη και ομαλή μεταφορά των προϊόντων της Ιεράπετρας καθ’ όλη τη διάρκεια της απεργίας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων»

Με ιδιαίτερη τιμή,

Δήμαρχος Ιεράπετρας

Θεοδόσιος Καλαντζάκης»

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Δράση – Αντίδραση

    Όταν οι αγρότες της Ιεράπετρας έκλειναν πριν λίγους μήνες με μπλόκα τους Εθνικούς δρόμους τότε ήταν καλά; Μόνο αν νιώσετε στο πετσί και στη τσέπη σας τη ζημιά που προκαλείτε σε τόσες άλλες ομάδες επαγγελματιών ίσως βάλετε μυαλό. Και εσύ το κάνετε θέμα για μία ημέρα! Δεν σας λυπάται κανείς

    1. avatar gmyoyo

      Καιρό το περίμενα αυτό... καλα τα λες και αν δεν τα κόβανε εδω στο beast θα έριχνα κ μερικά γαλλικα... Όλοι εχουν δικαίωμα στην απεργία να κλείνουν δρόμους κλπ κλπ μόνο οι ναυτικοί τους πειράζουν...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει