Ποια είναι η σχέση της Βίκυς Σταμάτη με την Λούλα Παππά, η οποία υπηρετεί με μεγάλη επιτυχία το παραδοσιακό τραγούδι σε κάθε πανηγύρι ανά την Ελληνική περιφέρεια;

Σύμφωνα με όσα μας είπαν, τις δύο γυναίκες συνδέει σχεδόν ο ίδιος δεσμός αίματος αφού τυγχάνει να είναι κόρες δύο αδελφών, του Δημήτρη και του Γιώργου Σταμάτη.

Λέγεται, μάλιστα, πως συχνά οι δύο γυναίκες, στα χρόνια της αθωότητας, συναντιόντουσαν στις πλαγιές των βουνών του χωριού Ζέλι και παρέα με φίλους έστηναν τα δικά τους πάρτι με την Λούλα να αναλαμβάνει να διασκεδάσει την υπόλοιπη παρέα.

Με το πέρασμα των χρόνων η ζωή των δύο γυναικών άλλαξε και περισσότερο της Βίκυς, η οποία από τις βουνοπλαγιές του Ζέλι βρέθηκε στις όπερες του Παρισιού ενώ η Λούλα κέρδισε το χειροκρότημα του κόσμου σε κάθε ελληνικό χωριό!

Η Λούλα Παππά γεννήθηκε στην Ελάτεια Λοκρίδος. Ο πατέρας της ήταν μουσικός και ως εκ τούτου από μικρή είχε το μικρόβιο του τραγουδιού. Ξεκίνησε να τραγουδά απο 13 χρονών με τον πατέρα της και τους θείους της στα διάφορα πανηγύρια και γάμους της περιοχής.

Στα 20 χρόνια της άρχισε τη δισκογραφική της καριέρα. Πρώτος δίσκος «Σε ‘σένα το λέω» και σιγά σιγά άρχισε να γίνεται γνωστή και σε άλλες περιοχές. Ακολούθησαν πολλές κασσέτες και προσωπικοί δίσκοι «Τραγούδια του βουνού και του κάμπου», «Μαρή φεγγαροπρόσωπη», «Τα μάτια σου τα πράσινα», «Σου τα ‘χω μαζεμένα», «Καλά έκανα κι αγάπησα», «Τι σου έχω κάνει».

Συνεργάστηκε με όλους τους συνθέτες (Κ.Σούκα, Β.Φωτίου, Κ.Πίτσο κ.λ.π) και σε πολλές ομαδικές ηχογραφήσεις. Σταθμός της καριέρας της ήταν η συνεργασία της με τον Β.Φιλίππου με τον οποίο έκανε τα μεγαλύτερα σουξέ «Τα κόκκινα γαρύφαλλα», «Ένα γράμμα συστημένο», «Μ’ αγαπάς μωρέ», «Όλα μέλι γάλα» τα οποία την καθιερώσανε σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα το 1990 ξεκίνησε τη συνεργασία της με κέντρα των Αθηνών πλάι σε μεγάλους καλλιτέχνες (Έλατο, Αγρίμια, Γλυκοχάραμα, Χίλια αστέρια) όπου εμφανίζεται μέχρι και σήμερα.

Όλα τα θέμα για το lifestyle και τη σόουμπιζ στο www.radar.gr