Ακολουθώντας τα χνάρια του διάσημου πατέρα του Αντώνη, ο Γιώργος Καφετζόπουλος κάνει το ντεμπούτο του σε μεγάλου μήκους κινηματογραφική ταινία πρωταγωνιστώντας στα «Κωλόπαιδα», που είναι και η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη Στέλιου Καμμίτση.

Γνήσια εξαρχιώτικη, η ταινία «παίζει» στην έδρα του Καφετζόπουλου, ο οποίος μεγάλωσε στα Εξάρχεια και γνωρίζει καλά την περιοχή. Στον δραματουργικό χρόνο μιας μόνον ημέρας του Αυγούστου, το φιλμ αναφέρεται στην περίπτωση τριών νεαρών που αποφασίζουν να αναζητήσουν την τύχη τους στη Γερμανία στρέφοντας την πλάτη τους στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Καφετζόπουλος, σε συνέντευξη του στο Βήμα μιλάει για το πως βιώνει τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα καθώς και για το πολιτικό τοπίο.

«Εκλέγονται κάποιοι οι οποίοι πρέπει να φροντίζουν για το καλό μας, αλλά κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Θα έπρεπε λοιπόν να μην τους εμπιστευθούμε τις ζωές μας ξανά. Καταλαβαίνω όμως ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο, γιατί όλοι τούς βρίζουν αλλά βγαίνουν ξανά και ξανά οι ίδιοι.

Άρα ή μας δουλεύουν ή είμαστε μαζόχες και μας αρέσει. Μάλλον μας δουλεύουν».

Όσο για το αν ακολουθεί κάποιο συγκεκριμένο κίνημα, ο Γιώργος Καφετζόπουλος δηλώνει: «Δεν θα έλεγα ότι ακολουθώ κάποιο κίνημα ή κοινωνικό δίκτυο, αν και βεβαίως υπάρχουν κάποια κινήματα, όπως το “Δεν πληρώνω”, που με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο.

Το θεωρώ πολύ σωστό να μην πληρώνει κάποιος τα διόδια ή το χαράτσι της ΔΕΗ και απ’ ό,τι έχω καταλάβει το συγκεκριμένο κίνημα στέκεται δίπλα σε κάποιον που έχει αποφασίσει να εναντιωθεί σε αυτά τα μέτρα, δημιουργώντας έτσι μια πιο συλλογική κατάσταση. Επίσης ξέρω ότι υπάρχουν ομάδες εθελοντών που βοηθούν τους άστεγους.

Σχετικά με το Facebook, έχω λογαριασμό, αλλά δεν πιστεύω ότι συμβαίνει κάτι ουσιαστικό μέσα από αυτό, πέρα από κάποια πράγματα που νομίζω ότι τα πετυχαίνεις εξίσου εύκολα μέσω e-mail ή skype. Είναι θέμα συνήθειας, αν θες να μάθεις κάτι τσεκάρεις ένα site, αν θες να προωθήσεις κάτι το στέλνεις μέσω e-mail. Η μόνη διαφορά είναι ότι στο Facebook παίρνεις μάτι καμιά φωτογραφία».