Συγκινεί ο Καρπετόπουλος: Μπορεί σύντομα να είμαι ολότελα καλά, μπορεί και όχι

Κατάθεση ψυχής από τον γνωστό δημοσιογράφο για την περιπέτεια με την υγεία του


ΕΛΛΑΔΑ
8:00
16/12/2017
Συγκινεί ο Καρπετόπουλος: Μπορεί σύντομα να είμαι ολότελα καλά, μπορεί και όχι
22
loading

Με ένα συγκινητικό κείμενο στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο Αντώνης Καρπετόπουλος μοιράζεται με τους αναγνώστες του την περιπέτεια της ζωής του.

Η αρχή, στις 24 Σεπτεμβρίου, ήταν δύσκολη. Δεν κρύβει ότι σκέφτηκε να τα παρατήσει όλα και να ταξιδέψει τον κόσμο. Όμως εξετάζοντας πιο λογικά το θέμα, ο Αντώνης Καρπετόπουλος αποφάσισε να συνεχίσει να αγωνίζεται, κόντρα στους πόνους, τις θεραπείες και τα νοσοκομεία.

Αναλυτικά το κείμενο του Αντώνη Καρπετόπουλου με τίτλο «Η δεύτερη ζωή» όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του karpetshow.gr:

«Άντε, λοιπόν, να σας πω τα νέα μου: δεν σας έχω κρύψει και τίποτα ποτέ. Θα αποφύγω λεπτομέρειες – άλλωστε μπορεί αυτά να τα πούμε πιο ψύχραιμα προσεχώς. Πρώτα πρώτα να σας πω ότι κάθε μέρα που περνάει νοιώθω και καλύτερα κι αυτό είναι που έχει σημασία.  Από τις 24 Σεπτεμβρίου, που ξεκίνησε αυτή η περιπέτεια, οι καλύτερες μέρες είναι οι τελευταίες, παρά τους πόνους που ακόμα υπάρχουν και την κούραση που νοιώθω από την αυπνία του τριήμερου στο νοσοκομείου. Από Δευτέρα – Τρίτη, με βάση το χρονοδιάγραμμα, θα ‘μαι καλύτερα και σιγά σιγά σχεδόν έτοιμος για μια δεύτερη ζωή.

Πίστωση και χρέωση  

Το 2001, αν θυμάμαι καλά, είχα δει στις Νύχτες Πρεμιέρας μια εγγλέζικη ταινία που δεν βγήκε ποτέ στις αίθουσες – δεν θυμάμαι τον τίτλο της, δεν ξέχασα, όμως, ποτέ το θέμα της. Ήταν μια εντελώς παράλογη ιστορία με ήρωα ένα λογιστή που πίστευε πως στη ζωή για κάθε χρέωση υπάρχει και μια πίστωση – και το αντίθετο. Ο τύπος, που ήταν για δέσιμο, ήταν πεπεισμένος πως τα πάντα έχουν ένα κόστος. Για κάποιο λόγο η περίεργη αυτή μεταφυσική θέση με βρήκε σύμφωνο.

Όταν σε ένα άνθρωπο, κατά τα φαινόμενα υγιή, ο γιατρός λέει ότι κάτι ανησυχητικό τρέχει στον οργανισμό του, η συνηθέστερη και πλέον ανθρώπινη αντίδραση είναι «το γιατί σε μένα;» – οι άνθρωποι έχουμε την τάση να πιστεύουμε πως δικαιούμαστε μια προνομιακή μεταχείριση από τη μοίρα, χωρίς ωστόσο να μπορούμε να θεμελιώσουμε το γιατί. Εγώ δεν το σκέφτηκα ποτέ, γιατί πιστεύω στις πιστώσεις και στις χρεώσεις: ήταν τόσο ωραία, όλα όσα μου είχαν συμβεί τον τελευταίο χρόνο που θεωρούσα δεδομένο ότι το πράγμα θα διόρθωνε θεαματικά με ένα πρόβλημα που θα εμφανιζόταν περίπου από το πουθενά – όπως και έγινε.

Είχα περάσει ένα ωραίο καλοκαίρι, που είχε έρθει ως συνέχεια μιας εξαιρετικής σεζόν – εξαιρετικής κυρίως σε ό,τι είχε να κάνει με τα προσωπικά μου. Μέσα στην κρίση είχα πάντα δουλειά, και με ότι καταπιανόμουν τα πήγαινα μια χαρά: ακόμα και ετούτο εδώ το blog, που το ξεκίνησα για να το κλείσω σε δυο μήνες και που φίλοι και γνωστοί έλεγαν πως δεν θα αντέξει ούτε τόσο, μια χαρά τα πάει. Υπάρχει δεκαεννιά μήνες αργότερα, περνάνε από τις σελίδες του πάνω από 350 χιλιάδες άνθρωποι το μήνα και πάνω από 10 χιλιάδες το επισκέπτονται καθημερινά, συμφωνώντας ή διαφωνώντας. Σε εποχές δύσκολες για την δημοσιογραφία, είχα την τύχη να απορρίπτω προτάσεις, να κάνω διάφορες τρέλες, να χαλάω τη μέρα διάφορων μεγαλόσχημων που ασχολούνται μαζί μου για να με απειλούν κτλ – αυτά, συνήθως, είναι ενδείξεις επιτυχίας. Συγχρόνως την τελευταία διετία γνώρισα καταπληκτικούς ανθρώπους, χωρίς να χάσω τους πάντα διαλεγμένους αγαπημένους φίλους μου, που ήταν και στο νοσοκομείο μαζί μου, κι έγινα χάρη στην Αθηνά και τον αδερφό μου ένας χαρούμενος θείος, που καμαρώνει για την ανιψιά του, όσο κανείς. Ήταν λογικό κάτι να με τραβήξει από τα πόδια προς τα κάτω για να μου θυμίσει ότι τόση τύχη είναι υπερβολική. Παρόλο που οι γιατροί δεν ήταν εξ αρχής κατηγορηματικοί εγώ δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία: η μάχη ήταν μπροστά. Όλα ξεκίνησαν με μια απλή εξέταση αίματος και την υπενθύμιση ότι η επιστήμη κάνει άλματα.

Από εδώ και πέρα

Δεν θέλω να σας χαλάσω τη μέρα μιλώντας για θεραπείες και εξετάσεις κι άλλα τέτοια στενάχωρα: θα σας πω το πιο σημαντικό, δηλαδή το τι θα γίνει μετά.

Όπως σας εξήγησα την βεβαιότητα του προβλήματος την είχα πριν την οριστική του διάγνωση κι αυτό με οδήγησε σε κάποιους προβληματισμούς. Δεν το κρύβω ότι εξέτασα και την πιθανότητα να τα παρατήσω σχεδόν όλα: θα έλεγα ψέματα, αν δεν το παραδεχόμουν. Βέβαια θα το έκανα για να αποφύγω την κατάθλιψη κι όχι εξαιτίας της: δεν έχω ευτυχώς τέτοια θέματα. Αλλά ο πειρασμός να αρχίσω να ταξιδεύω στον κόσμο και να αφοσιωθώ σε όσα αληθινά αγαπώ υπήρξε. Όμως τι είναι αυτό που αληθινά αγαπάω; Την ζωή την πραγματική ή μια ζωή που θα μπορούσα να φέρω στα μέτρα μου, περνώντας υπέροχα, ίσως, αλλά κομμάτι μόνος μου; Και στο δίλημμα η απάντηση ήταν απλή: δεν έχω το δικαίωμα να κοιτάξω την πάρτι μου – τουλάχιστον τώρα. Ισα ίσα που η υποχρέωση είναι εντελώς διαφορετική: το δίδαγμα της ιστορίας είναι ότι από εδώ και πέρα απαιτείται ακόμα περισσότερη τρέλα, ακόμα περισσότερο πάθος, ακόμα μεγαλύτερη παρουσία, συνέπεια και δουλειά. Αν το έβαζα στα πόδια θα ήταν σαν να πρόδιδα ανθρώπους με προβλήματα μεγαλύτερα, στέλνοντας το μήνυμα ότι αν κάτι κακό σε βρει παράτησέ τα όλα. Δεν έχω αυτό το ηθικό δικαίωμα: ίσα ίσα που επιβάλλεται ακριβώς το αντίθετο.

Το μεγάλο μου όνειρο

Ψιλοπονάω ακόμα. Το τι θα γίνει στη συνέχεια δεν το ξέρει κανείς: μπορεί σύντομα να είμαι ολότελα καλά, μπορεί και όχι – θα δούμε. Αλλά ηθικό υπάρχει πλέον και οι μάχες δεν τρομάζουν: δυναμώνουν. Σήμερα ξαναγράφω μετά από τέσσερις μέρες: μπαίνοντας στο νοσοκομείο είχα αφήσει κείμενα για το blog και μόνο, για να μην μου λείψει η θετική σας ενέργεια. Η ιστορία με δίδαξε ότι δεν είσαστε αναγνώστες απλοί – σας είχα στο μυαλό μου όσο τους φίλους μου και για αυτό δεν ήθελα ούτε μια μέρα να σας λείψω. Ούτε σήμερα  ήθελα να σας κουράσω με τα προσωπικά μου, αλλά επειδή ήδη ακούγονταν διάφορα ήθελα να σας καθησυχάσω: όλα συνεχίζονται κανονικά και θα κάνω ότι μου περνάει από το χέρι για να μην έχει καμία διαφορά η δεύτερη ζωή από την πρώτη – ειδικά στην εξαιρετική μας σχέση.

Έλειψα μια μέρα, χθες, συμβολικά: κείμενο είχα αφήσει και για χθες, αλλά αποφάσισα να μην το ανεβάσω. Το κανα και λόγω της απεργίας και γιατί μου άρεσε η μονοήμερη απουσία να λειτουργήσει ως ένα είδος τέλους του πρώτου μέρους: το δεύτερο θα ναι καλύτερο. Ηδη νοιώθω σαν τον Μπάρι Αλεν μετά την έκρηξη στα Εργαστήρια Star – όταν είμαι εντελώς καλά θα είμαι υπεράνθρωπος ή καλύτερα υπερανθρωπάκος: οι σούπερ δυνάμεις ήταν το μεγάλο μου όνειρο, το λέω εδώ που είμαστε μεταξύ μας. Η μεγαλύτερη τέτοια είναι να ζεις ωραία, οπότε σας ευχαριστώ για τις ευχές και δεν θέλω να ανησυχείτε: όλα θα πάνε, όχι καλά, αλλά καλύτερα. Ο νέος στόχος είναι να γίνω ένας Μάστερ Γιόντα της αισιοδοξίας, ένας τύπος που ξέρει τη ζωή και τη δύναμή της.

Η ζωή, ξέρετε, είναι μια σειρά από τραγούδια που γουστάρουμε. Το νόημα στους στίχους το δίνουμε πάντα εμείς. Δεν τελειώσαμε…

(Σας ευχαριστώ για τις ευχές. Θα παρακαλούσα σήμερα να μην υπάρξουν σχόλια. Ας αποφύγουμε τα περαιτέρω: μια παρένθεση είναι το κείμενο και από αύριο ξανά στα δικά μας…). »

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

22
σχόλια
 1. avatar ΕΛ.ΑΣ για να ΓΕΛΑΣ

  οταν πια η περιπετεια θαναι κακη αναμνηση αν ξαναδιαβασεις το κειμενο θα δεις οτι εγραψες life review
  να το υποβαλλεις σε ποιον;;
  ηρεμησε , τα πραγματα δειχνουν, και γω σου ευχομαι, να την χασεις την πτηση...
  περαστικα και σε γνωστους και σε αγνωστους μου με το βάσανό σου
  ολοι την ιδια πτηση θελουν να χασουν, και καποιοι στεκουν στην ουρα χωρις εναν να τους κουβαλησει τις βαλιτσες, να του πουν το φοβο και το πονο τους ,και να τους κουνησει μαντηλι.

 2. avatar Το Κεντρί

  Δύναμη και κουράγιο φίλε:-) Μπορείς και θα νικήσεις:-)

 3. avatar terres

  Περαστικά αντώνη.

 4. avatar Αθανάσιος Στεφανίδης.

  Από Καλλιθέα. θέλουμε τον Αντώνη Συδερενιο. με πολύ πολύ πολύ υγεία. για ότι καλύτερο. σ αυτόν και στην οικογένεια του. Καλές γιορτές Αντώνη. για ακόμα καλύτερες μέρες. Και προσεύχομαι να γυρίσεις δυνατός όπως σε γνωρίζουμε όλα αυτά τα χρόνια. Φιλιά.

 5. avatar Μαρια Κρης

  Σταματηστε να κανετε κακοβουλα σχολια δε θα θελατε να ειστε στη θεση του..καλη αναρρωση Αντωνη και καλες γιορτες να εχουμε...

 6. avatar Mitsoz

  Όλα καλά να σου πάνε Αντώνη εύχομαι, περαστικά και καλές γιορτές να έχεις με του αγαπημένους σου ανθρώπους!

 7. avatar XARHS A

  Αντωνη μη μασας ρε λεμε!

 8. avatar Μachikats

  H αιισιοδοξια ειναι το καλλιτερο γιατρικο.Ψηλα το κεφαλι και χαμογελα, αυτο ειναι το crash test της αντοχης σου.

 9. avatar ΓΙΩΡΓΟΣ . Δ

  Αντώνη μην μασάς!!!!
  [...]

 10. avatar -criskalts-

  περαστικα σου, εισαι νεος ανθρωπος και ολα θα πανε καλα....αλλα ποιος ο λογος να το δημοσιοποιησεις στο ιντερνετ το προβλημα σου?
  νομιζεις οτι θα σε βοηθησει σε κατι, ανωνυμα ΄΄σαλαχια΄΄ να σου γραφουν τετριμμενα γραφικα τυπου ΄΄κουραγιο΄΄ κλπ? δε νομιζω....εξαλλου
  αλιμονο αν ολοι που εχουμε προβληματα αρχισουμε και γραφουμε κατεβατα....θα πεσει το ιντερνετ!
  τελος παντων, περαστικα σου και θα σου πω κατι οσο παραξενο και να σου φανει: ελπιζω να εισαι και εσυ ενας ΄΄αρρωστος΄΄
  τυπου θανος μικρουτσικος, αποστολος γκλετσος, σπυρος παπαδοπουλος, νατασσα παζαιτη, γιαννα αγγελοπουλου κοκ που ενω
  διαβαζαμε στα ιντερνετ οτι ηταν του θανατα ,μεσα σε 2-3 μηνες, αιφνης, γινονταν περδικια....
  υγ :
  ρε παιδια, ο σταυρος ο θεοδωρακης που υποτιθεται οτι ηταν (ειναι?) πολυ αρρωστος με κακοηθια, τι εγινε? εγινε καλα? γιατι μια χαρα τον βλεπω στις βουλες, στις τηλεορασεις, στα εξωτερικα...σαν να μη συμβαινει τιποτα ...και δεν ειναι ετσι οι βαρια αρρωστοι....αιντε...
  υγ 2 :
  criskalts, η αρρωστια μου...χεχε

  1. avatar ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ

   Τελικά είχα δίκιο...είσαι πολύ νούμεροοοο!

  2. avatar ΣΑΛΑΧΙ

   Το πόσο άχρηστο υποκείμενο είσαι το δείχνεις με τα ανόητα σχόλιά σου σε θέματα υγείας. Επειδή μάλλον από λόγια δεν παίρνεις είδηση, καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς. Πίσω στη σπηλιά σου.

    1. avatar ΣΑΛΑΧΙ

     Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε, καλή σου μέρα.

 11. avatar iasonakos

  ......................καθε αναπνοη......κ μια στιγμη μας!!!

 12. avatar Φωτεινή Λαζάρου

  Με τέτοια ψυχολογία είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά! Εύχομαι από καρδιάς ότι καλύτερο!

  1. avatar -criskalts-

   αφου εισαι σιγουρη εσυ...τυφλα να εχουν οι γιατροι...

 13. avatar ΣΑΛΑΧΙ

  Περαστικά να είναι όλα, μετράει πολύ
  η αισιοδοξία και η θετική στάση και η εμπιστοσύνη στους γιατρούς σου. Εύχομαι να γίνεις γρήγορα καλά.

 14. avatar Μανθος Κολεμπας

  Κουραγιο Αντωνη μου Εισαι παλληκαρι ολα θα πανε καλα Το ηθικο μετραει πολυ, βοηθαει πανω απο 50% ,οπως λενε οι γιατροι Καλες γιορτες

  1. avatar -criskalts-

   καλα, μαθε ορθογραφια εσυ και ασε τα ποσοστα για τους ιατρους....αιντε....πεταει ο καθενας την κοτσανα του ...

   1. avatar Ε Λ Λ Η Ν

    Πρέπει να είσαι πολύ μαζόχα εκτός απο νούμερο στη λένε άπαντες και σου αρέσει!

   2. avatar και συ

    την δικια σου [ ΞΕΡΟΛΑ ] ...........

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει