Με σύμμαχο τον καιρό ξεκινάει από σήμερα το μεσημέρι η έξοδος των Θεσσαλονικέων για το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας.

Από το πρωί έκανε την εμφάνισή του ο ήλιος στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει έως τους 15 βαθμούς Κελσίου. Η καλοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί κι αύριο, οπότε θα κορυφωθεί η έξοδος των εκδρομέων. Αντιθέτως, ο καιρός θα χαλάσει από το βράδυ της Κυριακής, οπότε αναμένονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

Ψηλά στις προτιμήσεις των Θεσσαλονικέων βρίσκονται για άλλη μία χρονιά οι καρναβαλικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ξάνθη, την Κοζάνη, τη Νάουσα, το Σοχό Θεσσαλονίκης και θα κορυφωθούν, την Κυριακή, με παρελάσεις αρμάτων και αναβίωση παραδοσιακών εθίμων.

Η τροχαία προχωράει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη έξοδο των εκδρομέων. Συγκεκριμένα από σήμερα απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών από τις 16.00 -1.00 και αύριο από τις 08.00-13.00 στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιόμετρο της ίδιας οδού.

Την Καθαρά Δευτέρα το μέτρο θα ισχύει από τις 15.00-21.00 στο ρεύμα εισόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από το 34ο χιλιόμετρο μέχρι την αερογέφυρα της Θέρμης. Την Κυριακή, δε θα ισχύουν απαγορεύσεις.