Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχε ο δήμαρχος της Σικίνου, Βασίλης Μαράκης, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο. Η συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη χαρακτηρίστηκε ως δημιουργική και είχε ως στόχο η δημοτική Αρχή του νησιού να διερευνήσει κατά πόσο είναι δυνατή η διάνοιξη ενός δρόμου προς την παραλία της «Μάλτας» στα βόρεια του νησιού από τη ΜΟΜΑ.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Το newsbeast.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο, ο οποίος επεσήμανε τα εξής: «Είχαμε συναντηθεί και πριν ενάμισι χρόνο με τον κ. υπουργό στο νησί και είχαμε πει ότι μπορεί να γίνει κάποια διάνοιξη δρόμου με τη ΜΟΜΑ που υπάρχει. Κάναμε μια συνάντηση σήμερα για το θέμα που ήταν σε πολύ θετικό κλίμα.

Τώρα ξεκινάμε δεν υπάρχει κάτι απτό κάτι επίσημο, το προγραμματίζουμε. Πρόκειται για ένα δρόμο προς την παραλία “Μάλτα”. Πρόκειται για αγροτικό δρόμο αλλά αν πάει πιο κοντά θα μπορούσε να πάει και μέχρι την παραλία και τουριστικά.

s3vyhhp0

Είμαστε στα αρχικά στάδια. Απλά έγινε η συζήτηση για να δούμε αν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει και ήταν μια πολύ θετική και δημιουργική συνάντηση. Στις άλλες δύο παραλίες που έχουμε υπάρχει δρόμος προσπαθούμε και για αυτή. Επαναλαμβάνω ήταν θετικό το κλίμα, περιμένουμε να δούμε αν μπορεί το έργο να υλοποιηθεί».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του δήμου, «οι παραλίες της Σικίνου βρίσκονται προφυλαγμένες μέσα σε ορμίσκους, αθέατες πίσω από βραχονησίδες, απλωμένες στο έβγα των φαραγγιών και κάτω από απόκρημνα βράχια.

Οι παραλίες Αλοπρόνοια, Άγιος Γεώργιος και Διαλισκάρι είναι προσβάσιμες με το αυτοκίνητο. Για τις υπόλοιπες μπορείτε να πάτε είτε από τα μονοπάτια είτε με το καΐκι».

  • Το newsbeast.gr αφουγκράζεται τον παλμό της ελληνικής περιφέρειας και αναδεικνύει τα προβλήματά της. Επικοινωνήστε με email στο [email protected] με τη δημοσιογραφική μας ομάδα.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.