Το φαινόμενο αστυνομικής βίας εντός του Ειρηνοδικείου καταδικάζει απερίφραστα με ψήφισμα το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής, και ζητά την άμεση θεσμική κατοχύρωσή της προστασίας της πρώτης κατοικίας μικρομεσαίων νοικοκυριών, από κάθε διαδικασία πλειστηριασμού.

Ειδικότερα το ψήφισμα του υιοθετήθηκε κατά την χθεσινή συνεδρίαση από το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής, έχει ως εξής:

  • Καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο το φαινόμενο αστυνομικής βίας, ακόμη και με τη χρήση χημικών εντός του Ειρηνοδικείου Αθήνας, κατά τη διάρκεια διενέργειας πλειστηριασμών.
  • Επαναλαμβάνει τη στήριξή του στο αίτημα προστασίας από κάθε διαδικασία πλειστηριασμού, αποκλειστικά και μόνο σε ό,τι αφορά την πρώτη κατοικία μικρομεσαίων νοικοκυριών και ζητά την άμεση θεσμική κατοχύρωσή του, χωρίς χρονικούς περιορισμούς.
  • Εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στα θύματα της αστυνομικής βίας, μεταξύ αυτών και στον πρώην δήμαρχο Καισαριανής, Θανάση Μπαρτζώκα και ζητά την απόδοση ευθυνών σε όλα τα επίπεδα.
  • Επαναδιατυπώνει προς την κυβέρνηση και τη Βουλή, την ανάγκη ικανοποίησης των αιτημάτων που κατέθεσε με την υπ’ αριθμ. 370/2016 απόφασή του, με έμφαση στην απαγόρευση πώλησης σχετικών δανειακών πακέτων σε funds.