Πρώτα αξιολόγηση και μετά απόλυση από το Δημόσιο

Μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων απαιτεί άμεσα η τρόικα


ΕΛΛΑΔΑ
22:38
02/02/2012
Πρώτα αξιολόγηση και μετά απόλυση από το Δημόσιο
1
loading

Οι επικεφαλής των κλιμακίων του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζητούν την εφαρμογή ενός  προγράμματος στοχευμένων μειώσεων προσωπικού ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των 150.000 έως το 2015.

Το εν λόγω πρόγραμμα θα δίνει ένα χρονοδιάγραμμα στο οποίο θα περιλαμβάνεται ο προσδιορισμός της δομής της κεντρικής κυβέρνησης και ο προσδιορισμός των πλάνων για προσλήψεις ανά τμήμα, ώστε να επιτευχθεί ο συνολικός συμφωνηθείς στόχος, μέσω απολύσεων και φυσικής μείωσης του προσωπικού από συνταξιοδοτήσεις και παραιτήσεις.

Η τρόικα ζητεί να αναληφθούν δράσεις για την άρση των εμποδίων στην κινητικότητα των υπαλλήλων στον δημόσιο τομέα, καθώς επίσης και για τη δημιουργία μηχανισμών αξιολόγησης της ατομικής απόδοσης αλλά και της απόδοσης σε επίπεδο δομών.

Συγκεκριμένα η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού πρέπει να συνδέεται ουσιαστικά με τη διαχείριση του Προϋπολογισμού στη βάση συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων, κάτι που είναι πρωτόγνωρο για την ελληνική δημόσια διοίκηση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
 1. avatar Ο Καθένας

  Μέχρι τώρα έχει αποδειχτεί ότι οι απολύσεις, μειώσεις μισθών & συντάξεων έχουν φέρει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα.
  Μεγάλωσε η "τρύπα" στα δημόσια ταμεία, με συνέπεια την υποβάθμιση της ποιότητας στην υγεία.
  Αυξήθηκαν οι άνεργοι, άρα αυξήθηκε και η επιβάρυνση του προϋπολογισμού για το επίδομα ανεργίας.
  Μειώθηκε η αγοραστική δύναμη στο λαό, με αποτέλεσμα σειρά μικροεπιχειρήσεων να κλείσουν ή να απολύσουν κόσμο και ιδιωτικοί υπάλληλοι να χάσουν τη δουλειά τους.
  ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ!
  Μείωση δημοσίων δαπανών δε πρέπει να σημαίνει εξόντωση ανθρώπων, αλλά έλεγχος και πάταξη στην υπερκοστολόγηση, έλεγχος και διακοπή των άχρηστων συμβάσεων, διακοπή ανούσιων και άχρηστων διαγωνισμών, που μόνο μίζες προσφέρουν και κατάργηση φορέων και οργανισμών που δεν χρειάζονται.
  Επιτέλους τι θα γίνει με τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή ; Έχουν σκοπό να τις πατάξουν ή όχι ;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει