Με λουκέτο κινδυνεύουν τα ΚΕΠ

Ανά 4.100 κατοίκους αναλογεί ένας εργαζόμενος


ΕΛΛΑΔΑ
22:04
22/01/2012
Με λουκέτο κινδυνεύουν τα ΚΕΠ
4
loading

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν πλέον τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών σε ολόκληρη την Ελλάδα. Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, η πλειονότητα των κέντρων βρίσκεται στον αέρα και υπολειτουργεί, κινδυνεύοντας να οδηγηθεί ακόμα και σε κλείσιμο το προσεχές διάστημα.

Ο λόγος; Η λήξη των συμβάσεων των απασχολουμένων σε αυτά, που έφερε την υπηρεσία στα όρια της. Οι 2.390 μόνιμοι υπάλληλοι που έχουν απομείνει στα 1.081 ΚΕΠ ανά την επικράτεια, τρέχουν να προλάβουν, προκειμένου να καλύψουν όλα τα αιτήματα.

Όπως αναφέρει ο Τύπος της Κυριακής, εκτός από τη μείωση του προσωπικού, στα ΚΕΠ προστίθενται συνεχώς νέες αρμοδιότητες, στις ήδη 1.000 πιστοποιημένες διαδικασίες, χωρίς να υπάρχει ο απαραίτητος προγραμματισμός. Αποτέλεσμα, όσοι θέλουν να εξυπηρετηθούν να σχηματίζουν πλέον ουρές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ανά περίπου 4.100 κατοίκους, αναλογεί ένας εργαζόμενος σε ΚΕΠ, ενώ η υποστελέχωση έχει ανεβάσει την αναμονή στα γκισέ ακόμα και πάνω από τα 30 λεπτά, ανάλογα με την πολυπλοκότητα του αιτήματος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ

  Τα ΚΕΠ είναι μεγάλη εξυπηρέτηση με τόση γραφειοκρατία που υπάρχει στην Ελλάδα. Αν κλείσουν θα τρέχουμε και τελειωμό δεν θα χουμε με τα κ....χαρτα κάθε τόσο.

 2. avatar Βασίλης

  Στο περιστερι το ενα κεπ που εχει απομεινει εχει περιπου στους 8 εργαζομενους...Αν λαβουμε υπ οψιν τις 420000 πληθυσμου τοτε δεν ειναι ενας στους 4100 αλλα 1 στους 52500

 3. avatar Ηπειρώτης

  Ισοπεδώστε τα όλα. Μην αφήνετε τίποτε όρθιο. Ρημαδιό κάντε τα. Κεραμιδαριό. Αν γυρίσει όμως ο τροχός πατριώτες της τρύπιας δεκάρας (όσοι τη θυμούνται τη μακαρίτισα) δε μπορείτε να φαντασθείτε τι σας περιμένει. Ρωτείσθε τον ...Καντάφι.

 4. avatar el_greko64

  να κλείσουνε έτσι και αλιως δημιουργηθικανε με σκοπό να βολευτουνε τα κοματοσκυλα τον 2 κομάτων

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει