«Ναι» είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας στην προσωρινή εγκατάσταση και λειτουργία κινητού σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ), σε έκταση 18 στρεμμάτων, στον Ελαιώνα Δυτικής Αττικής.

Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ απέρριψε με απόφαση του (2220/2017) ως αβάσιμη την αίτηση ακύρωσης των δύο εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και ζητούσαν να μην υλοποιηθεί το έργο.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν ότι οι περιβαλλοντικοί όροι που έχουν εγκριθεί λήγουν τον Σεπτέμβριο του 2020 και υπογραμμίζουν ότι μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα «πρέπει να ολοκληρωθούν και να λειτουργήσουν και τα δύο έργα, ήτοι τόσο ο προσωρινός, κινητός ΣΜΑ όσο και ο μόνιμος, σταθερός ΣΜΑ».

Κατά συνέπεια, τονίζουν, «αποκλείεται η συνέχιση λειτουργίας του κινητού ΣΜΑ μετά την 9.9.2020, διότι τότε θα καταλυόταν η προσωρινότητα του σχεδιαζόμενου έργου, το οποίο από τη φύση του, λόγω του κινητού χαρακτήρα των εγκαταστάσεών του, δεν μπορεί να λειτουργήσει επί μακρόν».

Στον συγκεκριμένο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων, που περικλείεται από  τις οδούς Κηφισού, Αγίας ΄Αννης, Πέτρου Ράλλη και Ορφέως, θα γίνεται η διαχείριση 140  τόνων αποβλήτων ημερησίως. Σκοπός του ΕΔΣΝΑ είναι η προσωρινή αποθήκευση, επεξεργασία, μεταφόρτωση, ανακύκλωση και γενικά η αξιοποίηση και διάθεση στερεών αποβλήτων, η λειτουργία σχετικών εγκαταστάσεων, η κατασκευή μονάδων επεξεργασίας και αξιοποίησης, καθώς και η αποκατάσταση υφιστάμενων χώρων εναπόθεσης απορριμμάτων (Χ.Α.Δ.Α.) εντός   της Αττικής.