«Καταπέλτης» είναι η ΕΣΑμεΑ στην ανακοίνωσή της κατά του Θάνου Τζήμερου, ο οποίος «πάτησε» πάνω στην αναπηρία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, προκειμένου να σχολιάσει τις δηλώσεις του σχετικά με την πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό.

Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Με οργή και αγανάκτηση διαβάσαμε τις δηλώσεις του περιφερειακού συμβούλου Αττικής Θάνου Τζήμερου για τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, αναφορικά με την περιβαλλοντική καταστροφή στον Σαρωνικό. Καταδικάζουμε τις δηλώσεις του κ. Τζήμερου, που αναφέρονται σχεδόν αποκλειστικά στην οπτική αναπηρία του κ. Κουρουμπλή, είναι άσχετες με πολιτική ή άλλου είδους κριτική, διαιωνίζουν και προωθούν μια λογική βαθιά στιγματιστική. «Έγκριτοι» «δημοσιογράφοι» έσπευσαν να αναπαράξουν αυτές τις δηλώσεις και σε πολλές περιπτώσεις εκχυδάισαν περαιτέρω την κατάσταση, συμπληρώνοντας και ενισχύοντας τον τοξικό δημόσιο λόγο.

Η ΕΣΑμεΑ τονίζει το αυτονόητο: Η ταύτιση της οπτικής αναπηρίας του υπουργού Ναυτιλίας με τον τρόπο διαχείρισης της κατάστασης στο Σαρωνικό, είναι επιεικώς απαράδεκτη. Είναι βαθιά ρατσιστική, την κάνει δε ακόμη πιο χυδαία η αναφορά ότι για την κατάσταση του υπουργού “πρέπει να επιληφθούν οι προνοιακές δομές”.

Το ελληνικό αναπηρικό κίνημα είναι αντίθετο και απέναντι σε κάθε τέτοιου είδους δηλώσεις, οι οποίες ρυπαίνουν ανεξίτηλα την ελληνική κοινωνία. Αναμένει την εφαρμογή του αντιρατσιστικού νόμου, ζητά από την ελληνική κοινωνία να γυρίσει την πλάτη στη μισαλλοδοξία, στο στίγμα και στον ρατσισμό κατά της Αναπηρίας».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.