Στερεύει από γάλα η Ευρώπη

Οι πρώτες επιπτώσεις ξεκίνησαν και στην Ελλάδα


ΕΛΛΑΔΑ
15:04
02/09/2017
Στερεύει από γάλα η Ευρώπη
4
loading

Στη δίνη της «κρίσης γάλακτος» που απειλεί την Ευρώπη αναμένεται να βρεθούν οι Έλληνες κτηνοτρόφοι και καταναλωτές, καθώς η εγχώρια παραγωγή δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες για γαλακτοκομικά προϊόντα που υπάρχουν στη χώρα μας.

Οι Έλληνες παραγωγοί, αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ειδήσεις Σαββατοκύριακο» υπάρχει κίνδυνος να συνεχίζουν να δίνουν σε χαμηλές τιμές το προϊόν τους, οι δε καταναλωτές ενδέχεται να αγοράζουν το γάλα ακριβότερα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων η εγχώρια ζήτηση έχει μειωθεί πολύ και μόνη λύση είναι η εξωστρέφεια.

«Η αύξηση των τιμών στη διεθνή αγορά αρχίζει να έχει επιπτώσεις και στην Ελλάδα. Είναι αρνητικό για τον καταναλωτή, έχει όμως και τη θετική πλευρά αφού οι κτηνοτρόφοι προσδοκούν ότι θα καταφέρουν και αυτοί να πάρουν κάτι παραπάνω για το γάλα τους» λέει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Αστραχάν

  Δε νομίζω ότι έχει μειωθεί η εγχώρια ζήτηση. Αλλά όταν τα σούπερ μάρκετ που διαφημίζονται ως ελληνικά πουλάνε το συμπυκνωμένο γερμανικό γάλα πολύ πιο φθηνά, οι αγοραστές θα το προτιμήσουν.

 2. avatar Κτηνοτρόφος

  Όσο το εισόδημα των κτηνοτρόφων θα μειώνετε τόσο θα λιγοστεύει και το γάλα.
  Εγώ τα παράτησα, πουλάω ξυστό, βγάζω περισσότερα

 3. avatar Kriton_5

  Το γάλα,πού με τόσο κόπο μας έρχεται στο τραπεζι,έχει πάνω κάτω 1,10 ευρώ το λίτρο...τζάμπα σε σχέση με τα αναψυκτικά πού και σκέτο νερό είναι και φουλ ζάχαρη και ανθυγιεινά και πανάκριβα....

  1. avatar tzafar1

   Δεν είναι γάλα αύριο που έρχεται στο τραπέζι μας με € 1,10. Είναι νερόπλυμα!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει