Σε πιλοτική λειτουργία θέτει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης την ελληνική εκδοχή του Ευρωπαϊκού έργου «Cockpit», προκειμένου να βελτιώνονται συνεχώς οι δημόσιες υπηρεσίες που προσφέρονται σε πολίτες και επιχειρήσεις.

Το «Cockpit», είναι ένα ερευνητικό έργο που αποτελεί μια νέας μορφής πλατφόρμα διαβούλευσης με τους πολίτες, για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων δημοσίων υπηρεσιών ή το σχεδιασμό νέων. Μέσα από μια ομάδα ηλεκτρονικών εργαλείων που αναπτύσσει, υποστηρίζει μια σύγχρονη συμμετοχική προσέγγιση στο σχεδιασμό των δημοσίων υπηρεσιών, εμπλέκοντας ενεργά τους πολίτες σε μια ανοικτή διαδικασία για τη λήψη αποφάσεων, προκειμένου να βελτιωθεί η αποδοτικότητα, η αποτελεσματικότητα και η ποιότητα των δημοσίων υπηρεσιών, η διαφάνεια κλπ.

Η υπηρεσία που έχει επιλεγεί για την ελληνική πιλοτική έκδοση, αφορά την «Έκδοση Αποσπάσματος Ατομικού Λογαριασμού του ΙΚΑ» (κατάσταση ενσήμων), υπηρεσία που οι πολίτες μπορούν να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονικά μέσω της δικτυακής πύλης ΕΡΜΗΣ.