Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Το Survivor «εκτόξευσε» τη σεξουαλική ζωή των Ελλήνων

Οκτώ στους δέκα άνδρες διπλασίασαν τις σεξουαλικές τους επαφές


ΕΛΛΑΔΑ
13:24
17/07/2017
Το Survivor «εκτόξευσε» τη σεξουαλική ζωή των Ελλήνων
17
loading

Tο Survivor εκτός από την εκτόξευση της τηλεθέασης φαίνεται ότι εκτόξευσε και τις σεξουαλικές επαφές των Ελλήνων. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει το Ανδρολογικό Ινστιτούτο σύμφωνα με το οποίο 8 στους 10 άνδρες που παρακολουθούσαν το τηλεπαιχνίδι είχαν διπλάσιες σεξουαλικές επαφές σε σχέση με όσους δεν το παρακολουθούσαν.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το τελευταίο τρίμηνο σε δείγμα 1.000 ανδρών, ηλικίας από 20 έως 60 χρόνων, που επισκέφθηκαν το Ανδρολογικό Ινστιτούτο.

Διαπιστώθηκε ότι, μεταξύ εκείνων που έβλεπαν το παιχνίδι, 8 στους 10 διπλασίασαν τη συχνότητα των σεξουαλικών τους επαφών, ενώ εκείνων που δεν το έβλεπαν η συχνότητα των επαφών παρέμεινε σταθερή, υποστηρίζει ο Κωνσταντίνος Κωσταντινίδης, ουρολόγος - ανδρολόγος, πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.

«Ενώ θα περίμενε κανείς η καθήλωση στην οθόνη να μειώνει το σεξουαλικό ενδιαφέρον των ανδρών, στην έρευνά μας φάνηκε το αντίθετο. Η αγχολυτική ιδιότητα του παιχνιδιού, η αγωνία για τον νικητή, το κλισέ ότι οι άνδρες είναι οι κυνηγοί και οι γυναίκες τα θηράματα, η απουσία βαθύτερων σκέψεων, όλα αυτά σε συνδυασμό με το ότι στο παιχνίδι το σεξ ήταν ο μέγας απών και άνδρες και γυναίκες αγωνίζονταν για ένα πιάτο φαγητό, ξεχνώντας τη σεξουαλική τους ταυτότητα σε ένα παραδεισένιο σκηνικό, ξυπνούσαν πρωτόγονα ένστικτα, που συνήθως κοιμούνται όταν βλέπεις στις ειδήσεις νέα μέτρα και λιτότητα…» εξήγησε.

Η εναγώνια παρακολούθηση των παικτών πυροδότησε τις ορμόνες της επιθυμίας. Ανάλογα επέδρασαν το φυσικό σκηνικό του εξωτικού νησιού, αλλά και η ζωή εκεί, που έμοιαζε σαν παιχνίδι και έκαναν για λίγες ώρες τα προβλήματα της καθημερινότητας να φαντάζουν μακρινά, εκτιμά ο επικεφαλής της έρευνας που παραθέτει 10 λόγους που κατά τη γνώμη του... απογειώθηκαν σεξουαλικά όσοι άνδρες παρακολουθούσαν το Survivor.

Σύμφωνα με την εξελικτική θεωρία, οι άνθρωποι επιβιώνουν από τρία βασικά ένστικτα, την πείνα, τον φόβο και το σεξ. Με την τροφή διατηρούνται στη ζωή. Με τον φόβο συνεχίζουν τη ζωή και με το σεξ αναπαράγουν τη ζωή.

 1.  Ο νικητής τα παίρνει όλα, άρα επιβιώνει σε ένα σύστημα που έπρεπε να προσπαθήσει για να εξασφαλίσει τη τροφή του και να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες - δεύτερος νόμος του Δαρβίνου.
 2.  Η νίκη θέλει στρατηγικές συνεργασίας, ενότητα και αλληλεγγύη, έξω από το μαντρί σε τρώει ο λύκος… Τα άτομα έγιναν ομάδες για να επιβιώσουν, κανένας δεν μπορεί να επιβιώσει μόνος σε μια κοινωνία με θεσμούς και κανόνες.
 3.  Η αγωνία της επιβίωσης σε κάνει πιο ευφυή. Από την εποχή των πρωτόγονων τροφοσυλλεκτών προγόνων μας, μέχρι τη βιομηχανοποιημένη παραγωγή τροφής, χρειάζεται πάντα οργάνωση και ανταλλαγή πληροφοριών.
 4.  Η τροφή είναι μια αμοιβή. Αλλά «ουκ επ' άρτον ζήσεται άνθρωπος» λέει η λαϊκή σοφία, γι' αυτό και ο βίος του ανθρώπου πρέπει να είναι ηδονικός. Και η μεγαλύτερη, ίσως, ηδονή της ζωής είναι ο έρωτας, γι' αυτό και μοιράζεται ισότιμα σε έχοντες και μη.
 5.  Ζούμε μια εποχή όπου η εικονική πραγματικότητα γίνεται σχεδόν αληθινή. Τα θεάματα στην τηλεόραση, η διαδικτυακή επικοινωνία, μας κρατούν συνδεδεμένους έτσι, που να ταυτιζόμαστε με αυτό που βλέπουμε, να το αντιγράφουμε και να το θέλουμε. Είμαστε, πλέον, αυτό που βλέπουμε και θέλουμε.
 6.  Έχουν γίνει πειράματα όπου ο παρατηρητής μιας έντονης σκηνής νιώθει έρωτα για τον ήρωα της σκηνής αυτής, χωρίς ο ήρωας να είναι απαραίτητα ο ομορφότερος, η ομορφότερη…
 7.  Η ταύτιση με τον μονομάχο, το πλήθος στην αρένα που τον αποθεώνει ή τον καταδικάζει, οι καλοί και οι κακοί ήρωές μας, είναι δυο πλευρές της ανθρώπινης φύσης, που με σχεδόν μαγικό τρόπο οικειοποιούμαστε. Στο θέατρο, στη λογοτεχνία, στο σινεμά, στην τηλεόραση, αλλά και στο διαδίκτυο, ταυτιζόμαστε με τους ήρωες που κουβαλάμε μέσα μας, ήδη, σαν είδωλα αυτών που βλέπουμε στη σκηνή.
 8. Η αθωότητα ενός παιχνιδιού που δεν είχε βία και σεξ απενοχοποιεί ακόμη και την πορνογραφική μας διάθεση να θαυμάζουμε ερωτικά τα γυμνά μαυρισμένα σώματα των πρωταγωνιστών και να λειτουργούμε σαν πρωτόπλαστοι στον Παράδεισο.
 9.  Το να βλέπουμε ένα εξωτικό σκηνικό, μας απομακρύνει από τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα δίνει μαθήματα επιβίωσης, πως δεν υπάρχει γεύμα δωρεάν σε αυτή τη ζωή και πως ο καθένας πρέπει να αγωνιστεί για να το κερδίσει.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο πολιτισμός είναι πηγή δυστυχίας στον έρωτα και σε πολλά άλλα, αλλά και πως, όσο πιο κοντά στη φύση είμαστε, τόσο πιο φυσικοί γινόμαστε και στην ερωτική μας ζωή» καταλήγει ο κ. Κωνσταντινίδης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

17
σχόλια
 1. avatar Καστανας

  υποκριτες, ολοι-ολες, σας εφτιαχνε ο Σπαλ

 2. avatar Για σου τσολιά μου

  Έβλεπε την συγκεκαλυμμένη τσόντα, φτιάχνονταν και στη συνέχεια .......χόρευαν τσάμικο

 3. avatar criskalts

  Jellyfish lover speaking...
  και καπάκι τον τρολάρει η σαλλονικιά η αλλοπαρμένη ερρικα...
  ΘΑ ΠΕΘΑΑΑΑΑΝΩΩΩΩ

  1. avatar criskalts

   Ο κατά φαντασία στουχτροlover έτσι;
   Μην παίρνεις θάρρητα λάκη...
   κάτοικε κάτωθεν του Περισσού
   με την περίσσεια σαλουφολατρεία

 4. avatar […] πάσης Ελλάδος

  Η καλύτερη [...] ειναι αυτή που αφήνει υπονοούμενα. Φάνηκε γιατι είχε τηλεθέαση. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

 5. avatar 1234567890

  Όταν πρεπει να γράψεις ενα άρθρο και δεν εχεις θέμα... Ιδού το αποτέλεσμα!

 6. avatar audioware

  Αμα δεν υπάρχει κάτι καλύτερο να δει κάποιος, βλέπει σκουπίδια και του [...].

  1. avatar Μπερμπάντης

   Οχι να μη δεί τίποτα οχι τηλεόραση
   Οχι παραπληροφόρηση
   Οχι πλύση εγκεφάλου
   σε αυτούς πού έχουν τουλάχιστον!!!

   1. avatar ΕΙΣΑΙ

    Όντως μπερμπάντης να είσαι καλά.

 7. avatar daffycriss

  Σοβαρα τωρα...ειναι σοβαρο άρθρο αυτο;;;!!!

 8. avatar αχ λουλιτσα

  ''''Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το τελευταίο τρίμηνο σε δείγμα 1.000 ανδρών, ηλικίας από 20 έως 60 χρόνων, που επισκέφθηκαν το Ανδρολογικό Ινστιτούτο'''
  Και τι εκαναν συντροφε στο ανδρολογικο ινστιτουτο οι ανδρες του ''δειγματος'''
  ειδαν φως και μπηκαν να πουν ενα χάι;;;
  φεραν και κανα γλυκο ή ηρθαν στο τζαμπα;;
  τροφιμοι της σχολης ηταν ή πελατακια;;
  Τες πα,
  Πιθανον συνοδοιπορε( απο περισσο και κατω) ,καποιες κυριες με προδιαθεση για πονοκεφαλους , κουραση , νυστα, βαρεμαρα, υποχρεώσεις...πονους γενικως..., που αμελουσαν σε σημειο
  '' μη περαιτερω''' τα ανακουφιστικα τους καθηκοντα, στο ετερον ημισυ (του κρεβατιου) , κλεισαν ματια , κλεισαν φωτα , και αφου προβαλαν στο σκοτεινο ταβανι της σκεψης τους το αντικειμενο του ποθου τους, που πριν λιγο θαυμασαν ημιγυμνο, να ακιζεται ανταγωνιζομενο,καναν πετρα τη καρδια , και ανοιξαν τα διοδια στο τουνελ.....
  Απαξ και πετυχε απαξ , το επαν αλειψανε διπαξ και τριπαξ...ετσι ειναι αυτα.
  Αυτη ειναι η αληθεια κυρ ινστιτουτε μου,,, ταλλα πουγραψες ειναι συνοδευτικα στο'' πουλι με πατατες στο φουρνο''... σαλατα χωριατικη.
  ΥΓ: μοβ τσουχτρουλινι,κανενα κορμι , κανενα μυαλο, κανενα συμπαν δε μπορει να χωρεσει τη λατρεια μου για σενα.
  Δεν ειναι του ανθρωπινου σαρκιου ,δεν ειναι του ανθρωπινου λογου ειναι περα απο τα πεπερασμενα τα εξηγησιμα τα φθαρτα τα ανθρωπινα....

  1. avatar CRIStopher KALTSides (criskalts)

   γεια σου ρε ποιηταρα εκ του προχειρου και γεροντι με τα ασυναρτητα και ανουσια βαρετα κατεβατα σου! τραγικε τρολολακη! τουλαχιστον αυτα που γραφεις ειναι (...)

   1. avatar αχ λουλιτσα

    CHRIStmas KALTSounia
    αρβανιτικη συνταγη , γεμισμενα με χορταρι μυρουδατο.....να μοσχοβολαει το πορτ μπαγκαζ!
    να τρωει ο mperisha και στη christoul να μη δινει....

    1. avatar criskalts

     Τρόλια ενωμένα
     ποτέ νικημένα

     χεχεχε

 9. avatar Μπερμπάντης

  Ρε τρέλα πράγματα ακούω !!! θα το πω
  εμένα μόνο ο κούλης με φτιάχνει
  'αντε ρε , και η ντόρα................

  1. avatar Χαχαχαχα

   Σε καταλαβαίνω, από αυτούς που δεν το παρακολουθούσαν και γενικά...ΔΕΝ εξ ου και η ξινίλα - γκρίνια.

   1. avatar Μπερμπάντης

    Τι να δω σύντροφε εδώ ο κόσμος χάνεται
    και το @@@@ χτενίζεται ,δε βλέπω γενικά
    τηλεόραση πόσο μάλλον αυτά

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει