Καμπανάκι από την Άνδρο για το τελικό στάδιο διαχείρισης των σκουπιδιών

«Από το 2014 έχουμε κάνει ό,τι μας έχουν πει, ό,τι είναι εφικτό»


ΕΛΛΑΔΑ
15:35
12/07/2017
Καμπανάκι από την Άνδρο για το τελικό στάδιο διαχείρισης των σκουπιδιών
3
loading

Η Άνδρος είναι ένα υπέροχο νησί με πολλές εναλλαγές του φυσικού τοπίου, με άφθονα νερά, πράσινο και καταπληκτικές παραλίες. Ένα νησί με δέκα χιλιάδες μόνιμους κατοίκους που το καλοκαίρι τετραπλασιάζονται.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Μιλώντας το newbeast.gr με τον δήμαρχο Θεοδόση Σουσούδη, γιατρό ορθοπεδικό στο επάγγελμα, για τα δυνατά προτερήματα του νησιού, μας τόνισε πως η Άνδρος, διαθέτει μεταξύ άλλων ξεχωριστά μοναστήρια που του δίνουν τη δυνατότητα να έχει και θρησκευτικό τουρισμό. Φυσικά οι αρχαιολογικοί τόποι δεν λείπουν.

Δυνατό «χαρτί», μας ειπώθηκε, είναι τα 110 χιλιόμετρα πιστοποιημένων από ευρωπαϊκό φορέα μονοπατιών. Όλα αυτά σε ένα κυκλαδίτικο νησί μόλις δύο ώρες από την Αττική με το συμβατικό πλοίο, που σε αντίθεση με όλα τα άλλα έχει και άφθονα νερά εξ’ ου και η παλαιά ονομασία «Υδρούσα».

Τα στοιχεία αυτά του δίνουν τη δυνατότητα να έχει το σύνθημα «Φύση και Πολιτισμός» και μόνο φέτος τον Ιούνιο να έχει σημειώσει αύξηση τουριστών κατά 30%. Αυτό οφείλεται κυρίως στη συστηματική δουλειά όλων των φορέων του νησιού.

«Άλλα μέρη στην Ελλάδα έχουν την πίτα του Λέοντος. Εμείς δεν νομίζω ότι έχουμε από τον ΕΟΤ. Τώρα τελευταία όμως θεωρώ ότι κάνουμε πάρα πολύ καλή δουλειά εμείς σαν νησί, σαν φορείς. Διαβάζω συνέχεια σε ξένα περιοδικά που διαφημίζουν την Άνδρο σαν μοναδικό προορισμό», μας τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Επειδή όμως στην Ελλάδα του 21ου αιώνα δυστυχώς δεν νοείται περιοχή της περιφέρειας χωρίς προβλήματα, ρωτήσαμε σχετικά τον κ. Σουσούδη.

«Κάθε μέρα είμαστε τι θα κάνουμε σήμερα και αύριο»

«Έχουμε δεματοποιητή και τα κάνουμε δέματα από εκεί και πέρα προσπαθούμε ακόμα και από την προηγούμενη δημοτική Αρχή να δώσουμε λύση», μας τόνισε ο δήμαρχος, κατατάσσοντας το θέμα του τελικού σταδίου διαχείρισης των απορριμμάτων ως το νούμερο ένα ζήτημα που απασχολεί την Άνδρο. «Κάθε μέρα είμαστε τι θα κάνουμε σήμερα και αύριο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Από το 2014 έχουμε κάνει ό,τι μας έχουν πει, ό,τι είναι εφικτό. Έχουμε κάνει τις μελέτες και συνέχεια μας κωλυσιεργούν και μας κωλυσιεργούν συγκεκριμένα άτομα, συγκεκριμένα συμφέροντα. Δεν είναι συμφέροντα οικονομικής φύσεως. Είναι δυστυχώς θεωρώ μικροπολιτικά συμφέροντα και τοπικιστικά συμφέροντα καθώς κανείς δεν θέλει να έρθει το ΧΥΤΥ στην περιοχή του», πρόσθεσε με παράπονο.

Ελλείψεις γιατρών στην Άνδρο

«Δεν νοείται η Άνδρος να μην έχει νοσοκομείο», μας επεσήμανε ο δήμαρχος, αναφέροντας τις ελλείψεις στον τομέα της Υγείας ως το δεύτερο ζήτημα που απασχολεί το νησί.

«Έχει (σ.σ. η Άνδρος) ένα κέντρο Υγείας και σε αυτό αν υπήρχε ειδικά το έμψυχο υλικό, δηλαδή γιατροί θα μπορούσε το νησί να λέει πως δεν έχει πρόβλημα. Δυστυχώς όμως όσοι φεύγουν δεν αναπληρώνονται» δήλωσε. Το ό,τι δεν καλύπτονται οι θέσεις οφείλεται κατά τον δήμαρχο στο γεγονός πως δεν προκηρύσσονται θέσεις.

Υπάρχει και νοσηλευτικό προσωπικό και ασθενοφόρα. «Είμαστε σε καλό επίπεδο σε αυτά», μας είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας όμως: «Ζητάμε να έχει (σ.σ. το Κέντρο Υγείας) τις μάχιμες ειδικότητες γιατρών».

 • Το newsbeast.gr αφουγκράζεται τον παλμό της ελληνικής περιφέρειας και αναδεικνύει τα προβλήματά της. Επικοινωνήστε με email στο [email protected] με τη δημοσιογραφική μας ομάδα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Theodoros Zannakis

  Ξέχασε να σας πει ο κ. Σουσούδης ότι όσο ήταν αντιπολίτευση ήταν εναντίον της συγκεκριμένης θέσης για το Χ.Υ.Τ.Υ. επειδή εκεί είναι ο υδροφόρος ορίζοντας του νησιού .
  Επίσης ξέχασε να σας πει ότι στην Άνδρο έχουν αδειοδοτηθεί 100 ανεμογεννήτριες με την ανοχή και την ανικανότητα του να χειρισθεί τα μεγάλα προβλήματα του νησιού.
  Δυστυχώς ότι έργο έχει γίνει στην Άνδρο οφείλεται είτε στον εθελοντισμό ( τα 110 χιλιόμετρα πιστοποιημένων από ευρωπαϊκό φορέα μονοπατιών) ή σε προηγούμενους δημάρχους.
  Δυστυχώς είναι ο πιο αποτυχημένος δήμαρχος

 2. avatar Θηβαίος

  Βέβαια όταν ο νους μας ειναι να γραφουν τα ξενα περιοδικά και δεν κοιτάμε να συμμαζέψουμε λίγο τον τόπο μας αυτά συμβαίνουν. Η Άνδρος είναι ένα όμορφο νησί, έχει να προσφέρει πολλά αλλά σαν απλώς επισκέπτης πιστεύω οτι έχει την χειρότερη διοίκηση των τελευταίων χρονων. Και πάντα θα φταίνε οι άλλοι...στην Ελλάδα ζούμε. Μην το ξεχνάτε!

 3. avatar Πάλι τα ίδια

  Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει