«Οι μαρμάρινες κατασκευές της πλατείας Συντάγματος είναι κοσμήματα. Λυπάμαι να τις βλέπω να καταστρέφονται». Με αυτά τα λόγια περιγράφει ο Παναγιώτης Τζίμος, ο οποίος από το 1985 προμηθεύει με μάρμαρο τον Δήμο Αθηναίων, τα συναισθήματά του κάθε φορά που βλέπει το προϊόν του κόπου του να μετατρέπεται σε πολεμοφόδια στα χέρια των κουκουλοφόρων.

Κατά τη διάρκεια των 25 χρόνων της συνεργασίας του με τον Δήμο Αθηναίων, ο κ. Τζίμος έχει προμηθεύσει μάρμαρα τα οποία έχουν τοποθετηθεί στην πλατεία Κάνιγγος, στην πλατεία της Μητρόπολης, στο Κολωνάκι, σε κάθετους δρόμους της Ερμού, στο Θέατρο Δόρας Στράτου και αλλού. «Είμαι πολύ περήφανος για όλη τη δουλειά που έχω κάνει στον Δήμο Αθηναίων. Περισσότερο όμως για τα ένθετα μάρμαρα στην Αιόλου και την Τσακάλωφ που έγιναν στο χέρι, αλλά και τα χτενιστά μάρμαρα που τοποθετήθηκαν σε κάθετους δρόμους της Ερμού. Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει εκατομμύρια πόδια από πάνω τους, παραμένουν σε εξαιρετική κατάσταση» λέει στο «Εθνος».

Τον τελευταίο χρόνο, η οικονομική δυσπραγία του δήμου έχει υποχρεώσει τις τεχνικές υπηρεσίες να επιδιορθώνουν όπως όπως τις ζημιές χρησιμοποιώντας ό,τι έχει περισσέψει από άλλες εργασίες. «Δεν μας τιμάει να έρχονται οι τουρίστες στην πιο κεντρική πλατεία της χώρας και να βλέπουν σκουριασμένα σίδερα ανάμεσα στα μάρμαρα» λέει.

Για τον λόγο αυτό η συνεργασία του κ. Τζίμου με τον δήμο έχει παγώσει προσωρινά. «Δεν τους αδικώ. Αν θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο θα μειώσουν τα έξοδά τους, το καταλαβαίνω. Ο Δήμος της Αθήνας ήταν ένα διαβατήριο για μένα. Εκανα οικογένεια, σπούδασα τα παιδιά μου και δεν έχω να πω κακή κουβέντα για κανέναν» σημειώνει.