Το υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να διευρυνθούν οι εξαιρέσεις για την καταβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 15 Νοεμβρίου, αναφέρει ότι, μολονότι έχουν προβλεφθεί εξαιρέσεις από την καταβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, οι οποίες «σε μεγάλο βαθμό και στο μέτρο του δυνατού καλύπτουν ευαίσθητές κοινωνικές ομάδες, όπως αυτές των μακροχρόνια ανέργων και των πασχόντων από σοβαρές ασθένειες», «εάν κριθεί κοινωνικά αναγκαίο και οι οικονομικές συνθήκες το επιτρέπουν, θα εξεταστεί η δυνατότητα διεύρυνσης των εξαιρέσεων».

Το έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης και Άδωνις Γεωργιάδης (προτού να αναλάβει καθήκοντα στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας).

Οι δύο βουλευτές είχαν επισημάνει ότι «η ειδική εισφορά αλληλεγγύης έρχεται να μειώσει για μια ακόμη φορά το πενιχρό εισόδημα της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών» και ότι «είναι δεδομένη η αδυναμία μεγάλου αριθμού πολιτών να ανταποκριθεί σε αυτήν την εφιαλτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί».