Μύθοι και τέρατα από την αρχαιότητα, αλλά και τη σύγχρονη ιστορία, παίρνουν σάρκα και οστά, στην έκθεση που παρουσιάζεται για φορά στην Ελλάδα, στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Σε ένα χώρο 600 τετραγωνικών μέτρων παρουσιάζονται εντυπωσιακά animatronics ιαπωνικής κατασκευής, δηλαδή μοντέλα μυθικών τεράτων σε φυσικό μέγεθος τα οποία κινούνται και παράγουν ήχο. Πρόκειται για μηχανικές προσομοιώσεις οργανισμών που ζωντανεύουν μπροστά στον θεατή, σε πραγματικό χρόνο, μέσω εξελιγμένων ρομποτικών και ηλεκτρονικών συστημάτων.

Η έκθεση ξεκίνησε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, όπου είχε τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, ενώ περιόδευσε και σε άλλες χώρες όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Κίνα.

Ο επισκέπτης ανακαλύπτει μέσα από την έκθεση πώς θα μπορούσε να είναι το ελληνικής καταγωγής μυθικό τέρας Χίμαιρα, ο Κύκλωπας της Οδύσσειας, ο ευρωπαϊκός Μονόκερος, αλλά και ο Γιέτι, ο τερατάνθρωπος των Ιμαλαϊων. Η έκθεση έχει ήδη γίνει περιζήτητη σε ολόκληρο τον κόσμο και θα ολοκληρώσει το ταξίδι της στη χώρα μας τον Ιανουάριο.