Ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας στο σπίτι του Έλληνα πρέσβη, Κυριάκου Αμοιρίδη, βοήθησε τις αρχές της Βραζιλίας να εξιχνιάσει το έγκλημα.

Στο βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία της Βραζιλίας, φαίνεται ο 29χρονος εραστής της συζύγου του Αμοιρίδη, Sérgio Gomes Moreira Filho, να μπαίνει μαζί με τον ξάδερφό του στο σπίτι του πρέσβη.

Όπως φαίνεται στην ημερομηνία εγγραφής, τη Δευτέρα στις 18.43, ο 29χρονος και ο ξάδερφός του μπαίνουν στο σπίτι του πρέσβη. Λίγες ώρες αργότερα, ο 29χρονος φεύγει μόνος του με το αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει ο πρέσβης και στη συνέχεια επιστρέφει πεζός.

Ο αστυνομικός φαίνεται να σέρνει μέχρι ένα αυτοκίνητο.

Στις 02:30 τα ξημερώματα της Τρίτης ο αστυνομικός και σύντροφος της Φρανσουάζ Αμοιρίδη, ξαναπαρκάρει έξω από το σπίτι. Τότε εμφανίζεται και ο εξάδελφός του. Οι δύο φαίνονται να κάνουν κάτι στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

Στη φυλακή οδηγήθηκε η 40χρονη Φρανσουάζ Αμοιρίδη, σύζυγος του Έλληνα πρέσβη στην Βραζιλία, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος σε αυτοκίνητο σε περιοχή του Ρίο.

Η ίδια κατηγορείται για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του συζύγου της, έγκλημα το οποίο ομολόγησε ότι διέπραξε ο εραστής της.

Για το έγκλημα κατηγορούνται ο 29χρονος στρατονόμος Σέρζιο Γκόμες Μορέιρα Φίλιου και ένα ακόμα συγγενικό του πρόσωπο. Ο νεαρός διατηρούσε σχέση με τη σύζυγο του πρέσβη.

Ο 29χρονος φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία, αλλά αρνήθηκε ότι το έγκλημα είχε προσχεδιαστεί. Στη Δικαιοσύνη ισχυρίστηκε ότι προηγήθηκε πάλη με το θύμα, ενώ μετά τη δολοφονία του, ζήτησε από ένα συγγενικό του πρόσωπο να τον βοηθήσει ώστε να απαλλαγούν από τη σορό.