Συνεχίζεται η αντιπαράθεση στους κόλπους της δικαιοσύνης με την ανταλλαγή ανακοινώσεων από την πλευρά των δικαστικών Ενώσεων αλλά και μελών τους.

Σήμερα ήταν η σειρά της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων να απαντήσει στο χθεσινό μπαράζ ανακοινώσεων τόσο από την νεοϊδρυθείσα δικαστική ένωση «Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστικών Λειτουργών» η οποία έκανε λόγο για «αδικαιολόγητες» σε βάρος της επιθέσεις όσο και από τον Πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος ο οποίος αντέδρασε στο γεγονός ότι δεν του δόθηκε αυτοτελώς ο λόγος στην πρόσφατη γενική συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, υπό τη θεσμική του ιδιότητα.

Στις ανακοινώσεις προστέθηκε και η δημόσια τοποθέτηση πέντε μελών του Προεδρείου της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων που αναφέρθηκαν σε αντιδημοκρατικές πρακτικές και καταγγέλλοντας φαινόμενα ασύμβατα με τη λειτουργία της Ένωσης.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε ανακοίνωση της σήμερα μιλά για «δημιουργία τεχνητής έντασης και πόλωσης του κλίματος στη Δικαιοσύνη» η οποία όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «έχει γίνει κύρια επιδίωξη ορισμένων “συναδέλφων”». Και καταλήγει: «Οι απαντήσεις μας στις προκλήσεις τους γίνονται για να αποκατασταθεί η αλήθεια και να μην δημιουργούνται συγχύσεις. Προτεραιότητα δική μας είναι η τήρηση του Συντάγματος, η ενότητα της Ένωσής μας και η διατήρηση της αξιοπρέπειας του Δικαστικού Σώματος και γι’ αυτές τις αξίες θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε».