Δημοτικό ιατρείο μητρικού θηλασμού εγκαινιάζεται αύριο στο Ίλιον

Στόχος η στήριξη των υποψήφιων μητέρων


ΕΛΛΑΔΑ
1:13
02/11/2016
Δημοτικό ιατρείο μητρικού θηλασμού εγκαινιάζεται αύριο στο Ίλιον
loading

Ιατρείο μητρικού θηλασμού ιδρύει ο δήμος Ιλίου με σκοπό τη στήριξη των υποψήφιων μητέρων και τη δημιουργία ομάδας εθελοντριών μητρικού γάλακτος για την ενίσχυση της Τράπεζας Μητρικού Γάλακτος του μαιευτηρίου «Έλενα Βενιζέλου».

Ειδικότερα, εθελοντές γυναικολόγοι και μαίες θα προετοιμάζουν κάθε κυοφορούσα με ομαδικά ή ατομικά μαθήματα θηλασμού πριν και μετά τη γέννα, ενώ θα διενεργούν και μαθήματα ανώδυνου τοκετού. Στο ιατρείο, επίσης, οι μέλλουσες μητέρες θα ενημερώνονται για την λειτουργία της Δημόσιας Τράπεζας Μητρικού Γάλακτος που εδρεύει στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» με στόχο την ευαισθητοποίησή τους και την ενεργό συμμετοχή τους ως εθελόντριες δότριες του δήμου Ιλίου.

Οι μητέρες εθελόντριες θα αποτελέσουν τα μέλη της Τράπεζας Μητρικού Γάλακτος του δήμου, των οποίων το γάλα θα συγκεντρώνεται στο εν λόγω ιατρείο και θα αποστέλλεται στο μαιευτήριο, απ’ όπου θα διατίθεται σε νεογνά που το έχουν ανάγκη.

Παράλληλα, στο ιατρείο θα λειτουργήσει και δανειστική βιβλιοθήκη με βιβλία σχετικά με τη μητρότητα και την ανατροφή παιδιών.

Το δημοτικό αυτό ιατρείο θα στεγαστεί στην οδό Νέστορος 105, στο κέντρο του δήμου, ενώ τα εγκαίνια θα τελεσθούν αύριο Τετάρτη το απόγευμα στον εξωτερικό χώρου του κτιρίου. Στην εκδήλωση έχει προγραμματιστεί 20λεπτο θεατρικό δρώμενο με θέμα τον μητρικό θηλασμό, ενώ θα προβληθεί ολιγόλεπτο ντοκιμαντέρ με προσωπικές αφηγήσεις μητέρων σχετικά με τον θηλασμό.

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει