Διεκόπησαν προσωρινά οι έρευνες για τον μικρό Μπεν στη Κω, που ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα από κλιμάκιο της βρετανικής αστυνομίας, ύστερα από απαίτηση του ιδιοκτήτη του οικοπέδου όπου διεξάγονται, επειδή βρέθηκαν στην διάρκεια τους ρωμαϊκοί τάφοι.

Όπως έγινε γνωστό, ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου προσέφυγε σήμερα το μεσημέρι στις δικαστικές αρχές της Κω, ζητώντας να διακοπούν οι έρευνες. Αναμένεται όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ύστερα από συνεννόηση των δικαστικών αρχών με τις αρχαιολογικές υπηρεσίες, να επιτραπεί η συνέχιση των ερευνών, πιθανόν και εντός της ημέρας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι έρευνες, από την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν, παρακολουθούνται από εκπρόσωπο της αρχαιολογικής υπηρεσίας, επειδή υπήρχαν, εξαρχής, εκτιμήσεις για ανεύρεση αρχαιοτήτων.

Μέχρι τώρα πάντως, παρά τις μεθοδικές και εντατικές έρευνες των Βρετανών αστυνομικών, δεν έχουν βρεθεί στοιχεία που να τεκμηριώνουν την μαρτυρία ότι ο μικρός Μπεν, πριν από 25 χρόνια είχε τραυματιστεί θανάσιμα από εκσκαφέα που πραγματοποιούσε εργασίες στην συγκεκριμένη περιοχή.

Το κλιμάκιο της βρετανικής αστυνομίας είναι αποφασισμένο να συνεχίσει τις έρευνες, τόσο στον συγκεκριμένο χώρο, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.