Με τη φράση «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» απάντησε ο πρώην γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος στον οποίο έχει ασκηθεί δίωξη για τα οικονομικά του κόμματος. Ο κ. Σπυρόπουλος δηλώνει ότι πληροφορήθηκε τις δικαστικές εξελίξεις που τον αφορούν καθώς και πως είναι αθώος και εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη.

Επί της ουσίας επισημαίνει ότι για τα ποσά που ακούγονται «δεν προέκυψε από κανένα απολύτως απτό αποδεικτικό στοιχείο, μαρτυρία ή έλεγχο και για την ύπαρξη του οποίου εκφράζουν έντονες αμφιβολίες ακόμα και οι συντάκτες της Έκθεσης, βάσει της οποίας ασκήθηκε η σε βάρος μου δίωξη. Πρόκειται, όπως άλλωστε και η ίδια η Έκθεση πιθανολογεί, ότι οφείλεται στο απλογραφικό λογιστικό σύστημα, το οποίο δια νόμου ακολουθούσαν κατά την επίμαχη περίοδο όλα τα πολιτικά κόμματα. Στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, δεν εισέρρευσε ούτε ένα ευρώ μη νόμιμο και δεν υπήρξε δαπάνη ούτε ενός ευρώ μη νόμιμη και απολύτως αιτιολογημένη».

Σχετικά με το δάνειο 5.000.000 ευρώ που πήρε το ΠΑΣΟΚ από την ATTICA BANK το 2010, ο κ. Σπυρόπουλος σημειώνει ότι ακολούθησε στο ακέραιο όλες τις διαδικασίες που ίσχυαν τότε για τις δανειοδοτήσεις όλων των κομμάτων, μικρών και μεγάλων. «Σημειώνω με έμφαση ότι κάθε δανειακή σύμβαση προς τα κόμματα κοινοποιείται προς την Τράπεζα της Ελλάδος, το υπουργείο Εσωτερικών, την οικεία ΔΟΥ και ελέγχεται προ της υπογραφής της από τις αρμόδιες νομικές και οικονομικές υπηρεσίες της Τράπεζας. Στην επίμαχη περίπτωση προς εξασφάλιση του δανείου εκχωρήθηκε από την ετήσια επιχορήγηση του 2015 το ποσό των 6.000.000 ευρώ για δάνειο ύψους 5.000.000 ευρώ, κατά την πάγια πρακτική που ακολουθούνταν σε όλες τις αντίστοιχες συμβάσεις», καταλήγει ο πρώην γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ.