Τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει προσβάλει Ελληνα φωτογράφο κατά την διάρκεια της παρουσίας του στο Μέγαρο Μαξίμου μαζί με την αποστολή του Αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα, διαψεύδει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομίας της Bundestag Πέτερ Ράμζάουερ.

«Αποκρούω με κάθε τρόπο αυτή την εξύβριση. Ο ισχυρισμός ότι στην Αθήνα έσπρωξα ή προσέβαλα έναν Ελληνα φωτογράφο είναι ψευδής» έγραψε αργά χθες το βράδυ ο πολιτικός των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) στην σελίδα του στο Facebook, σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα. Στην ίδια ανάρτηση υποστηρίζει μάλιστα ότι αντιθέτως ο ίδιος «χτυπήθηκε δυνατά στα πλευρά του» από φωτογράφο «ο οποίος σπρωχνόταν».

Η σελίδα του, πάντως, η οποία δέχθηκε καταιγισμό επικριτικών σχολίων στα ελληνικά, εδώ και ώρες βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο πρώην υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας την ώρα που βρισκόταν μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά την προχθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Γκάμπριελ, φέρεται να είπε στον φωτογράφο που τον έσπρωξε κατά λάθος στη διάρκεια της φωτογράφισης των δύο ηγετών: «Μη με αγγίζεις βρωμιάρη Έλληνα!».