Mε την παράδοση δεμάτων σε 200 οικογένειες στη Λήμνο ολοκληρώθηκε, η πρώτη παράδοση τροφίμων στη Θράκη και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που υλοποιεί η «Αποστολή» σε συνεργασία με τις κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις. Στην πρώτη παράδοση διανεμήθηκαν 2.983 πακέτα τροφίμων, σε 2674 οικογένειες.

Η “Αποστολή”, μέσω προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογράψει με το Υπουργείο Εργασίας, παρέχει ξηρά, νωπά και κατεψυγμένα τρόφιμα σε οικογένειες της Θράκης και των νησιών του Βορείου Αιγαίου που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Σε συνεργασία με τις κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις στην Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Κομοτηνή, Ξάνθη, Λέσβο, Χίο και Λήμνο, πραγματοποιήθηκε διαδικασία συλλογής αιτήσεων από άτομα που αδυνατούν να καλύψουν τις διατροφικές ανάγκες της οικογένειάς τους και μέσω οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων αναδείχθηκαν οι ωφελούμενοι του εν λόγω προγράμματος.

Από τον Ιούνιο μέχρι και τον Δεκέμβριο, οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν μηνιαίως ξηρά και νωπά τρόφιμα, όπως όσπρια, ζυμαρικά, λάδι, γάλα, τυρί κ.α.

Τις ευχαριστίες τους προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμo και την «Αποστολή», εξέφρασαν οι Μητροπολίτες της Θράκης και των νησιών Β. Αιγαίο επισημαίνοντας ;oτι: «Η Εκκλησία είναι η μάνα μας και η πνευματική μας τροφός, η οποία -μαζί με το σώμα και το αίμα του Χριστού το οποίο μας μεταγγίζει εις εφόδιο ζωής αιωνίου- δεν αδιαφορεί και για την καθημερινότητα της ζωής των ανθρώπων. Γι’ αυτό σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή και την «Αποστολή» υλοποιούμε αυτό το πρόγραμμα».

Ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολής κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, χαρακτήρισε : προτεραιότητά την ανακούφιση των εμπερίστατων οικογενειών στις ακριτικές περιοχές. Και πρόσθεσε « Σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή για την Ελλάδα μέλημα μας είναι να σταθούμε ο ένας στο πλευρό του άλλου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Σεβασμιώτατους για την άριστη συνεργασία που έχουμε στην υλοποίηση του προγράμματος αυτού καθώς και το δίκτυο εθελοντών που έχει κινητοποιηθεί για την στήριξη των μηνιαίων διανομών».