Οργανώνονται και δραστηριοποιούνται οι εθελοντές στον Δήμο Θεσσαλονίκης στους τομείς του πρασίνου, της ανακύκλωσης, της κοινωνικής πολιτικής και της βελτίωσης του αστικού περιβάλλοντος, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις που θα δρομολογήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011, πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση γνωριμίας της Αντιδημάρχου Νεότητας Αθλητισμού και Εθελοντών Μαρίας Πασχαλίδου με όσους έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να βοηθήσουν εθελοντικά στους παραπάνω τομείς, όπου μέσα σε πολύ θετικό κλίμα αναπτύχθηκαν προβληματισμοί, ακούστηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις και συγκροτήθηκαν οι πρώτες υπό-ομάδες, που θα αποτελέσουν τους πυρήνες των δράσεων.

«Είστε τα μάτια μας, γιατί εμείς δεν βλέπουμε παντού. Βασιζόμαστε σε σας για να αλλάξουμε προς το καλύτερο την καθημερινότητά μας και να ομορφύνουμε την πόλη, στην οποία όλοι ζούμε », ανέφερε απευθυνόμενη προς τους εθελοντές η Αντιδήμαρχος Μαρία Πασχαλίδου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος ζήτησε να προχωρήσει η καταγραφή των προβλημάτων της πόλης προκειμένου να αρχίσει η δράση των εθελοντών για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.