Περιστατικό ανάρμοστης συμπεριφοράς σημειώθηκε στη στρατιωτική σχολή Ευελπίδων, με «πρωταγωνιστές» ευέλπιδες μεγαλύτερης τάξης, οι οποίοι υπέβαλαν σε «καψόνι» πρωτοετή εύελπι.

Το περιστατικό προκάλεσε την άμεση αντίδραση της ηγεσίας του Γενικού Επιτελείου Στρατού, που διέταξε να γίνουν όλες οι ενέργειες που προβλέπονται από τον οργανισμό της σχολής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις διαδικασίες επιβλέπει ο αρμόδιος Α’ υπαρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Δημήτριος Θωμαΐδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν δύο τριτοετείς ευέλπιδες σήκωσαν τα ξημερώματα πρωτοετή και τον υπέβαλαν σε επιλήψιμη και μη προβλεπόμενη σωματική δοκιμασία. Σημειώνεται πως οι τεταρτοετείς βρίσκονταν εκτός σχολής ακολουθώντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τους, οπότε την «ηγεσία» είχαν αναλάβει οι τριτοετείς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο τριτοετείς παραπέμπονται στο συμβούλιο της σχολής με το ερώτημα της αποπομπής, ενώ για όσους παρακολουθούσαν το περιστατικό και δεν επένέβησαν για να το αποτρέψουν, προβλέπεται αυστηρά ποινή φυλάκισης που εκτίεται εντός της σχολής.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.