Ανεβαίνει η θερμοκρασία σήμερα και τις επόμενες ημέρες σε ένα τριήμερο που θα σημαδευτεί από τα πρώτα 40άρια του καλοκαιριού. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν σήμερα στη βόρεια Ελλάδα τους 36 και στην υπόλοιπη χώρα τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου ενώ αύριο θα ξεπεράσουν και τους 40 βαθμούς αγγίζοντας τους 41.

Ο καιρός σήμερα θα είναι καλός σε όλη τη χώρα με το θερμόμετρο να φτάνει στη Μακεδονία και τη Θράκη τους 35 και κατά τόπους τους 36 βαθμούς Κελσίου, τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο τους 37 βαθμούς Κελσίου, στην Αττική τους 38, στη Θεσσαλονίκη τους 35, στη  Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, και την ανατολική Πελοπόννησο τους 39, τις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 33 και στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 34.

Για το Σαββατοκύριακο προβλέπεται γενικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές θα διαμορφωθούν στην Ήπειρο και τη βόρεια Ελλάδα στους 36 με 38 βαθμούς κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 39 με 40 και πιθανόν τους 41 βαθμούς κελσίου, στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη τους 35 με 37 βαθμούς κελσίου.

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται τη Δευτέρα στη δυτική και βόρεια χώρα αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Την Τρίτη αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά.