Η φυγόδικη πρώην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία παρουσιάστηκε χθες για μια ακόμη φορά σε τοπικό δικαστήριο του Λονδίνου προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι όλα έτοιμα, κυρίως από την πλευρά της υπεράσπισης, για να ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία στο αίτημα των ελληνικών αρχών για την έκδοσή της στην Ελλάδα.

Η πρώην ανακρίτρια υπέβαλε δύο αιτήματα, να έχει στην ακροαματική διαδικασία επίσημο διερμηνέα καθώς και τον Έλληνα δικηγόρο Κωνσταντίνο Πλεύρη. Η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από την κ. Αντωνία Ηλία και από τον άγγλο δικηγόρο της να διευκρινίσουν γραπτώς ποιος θα είναι ο ρόλος του κ. Πλεύρη στην ακροαματική διαδικασία. Θα ενεργεί ρώτησε η πρόεδρος του δικαστηρίου ως εκπρόσωπος της κ. Ηλία ή θα μετέχει στην υπεράσπισή της.

Η ακροαματική διαδικασία ορίστηκε για τις 21 Οκτωβρίου, αλλά η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε όπως στις 4 Οκτωβρίου εμφανισθεί πάλι στο δικαστήριο η κ. Ηλία, ο Άγγλος δικηγόρος της καθώς και η πολιτική αγωγή για να την ενημερώσουν εάν υπάρχει κάποια εκκρεμότητα για να διεξαχθεί η ακροαματική διαδικασία, καθώς και για τον ρόλο του κ. Πλεύρη.