Για κινήσεις πολιτικού εντυπωσιασμού κάνει  λόγο η Κίνηση Ιδεών και Δράσης «Πράττω» σχετικά με τις μηνυτήριες αναφορές  που κατατέθηκαν κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.

«Ο στόχος των μηνυτήριων αναφορών κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα» δεν είναι τίποτα άλλο από «προσπάθεια είσπραξης πολιτικού κέρδους» μέσω «κινήσεων πολιτικού εντυπωσιασμού» τονίζει σε σημερινή ανακοίνωσή του το ΠΡΑΤΤΩ επισημαίνοντας ότι αφενός η Δημοκρατία έχει κανόνες προστασίας των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών, των συναθροίσεων και των διαδηλώσεων και αφετέρου τα συντεταγμένα όργανα υπεράσπισής της, οφείλουν να προστατεύουν και να υπηρετούν αυτούς τους κανόνες.

Υπό αυτό το πρίσμα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, επί των ημερών της παρούσας κυβέρνησης και του κ. Τόσκα, οι δημοκρατικές Αρχές έχουν γίνει σεβαστές στο μέγιστο βαθμό», ενώ «η αστυνομία δεν διαδραματίζει πλέον το ρόλο του δεσμοφύλακα της έκφρασης των απόψεων των πολιτών».

Το ΠΡΑΤΤΩ, καταλήγει η ανακοίνωση, πρωτίστως «καταδικάζει κινήσεις πολιτικού εντυπωσιασμού με μοχλό μηνυτήριες αναφορές», «ενώνει τη φωνή του κατά πάσας αυθαιρεσίας» και «διατρανώνει την αποφασιστικότητά του να αντιμετωπίσει τυχόν θύλακες ακροδεξιάς ιδεολογίας στην αστυνομία και όπου άλλου, καθώς και ενέργειες που έχουν σαφή προβοκατόρικο στόχο». Παράλληλα «απορρίπτει την δικαστική οδό ως μέσο επίλυσης της πολιτικής αντιπαράθεσης» και «στηρίζει τον κ. Τόσκα, στην προσπάθειά του για περαιτέρω εκδημοκρατισμό της ΕΛ.ΑΣ».