Πέντε κορίτσια με σύνδρομο Down γίνονται μοντέλα και «μεταμορφώνονται» για τις ανάγκες μιας επίδειξης μόδας που θα πραγματοποιηθεί αύριο το βράδυ στις 21:00 στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Πρόκειται για τη 15χρονη Μαρία Θεοδοσίου, τη 17χρονη Χρύσα Βαργενίδου, τη 22χρονη Θεοδώρα Λέρα, την 29χρονη Νατάσα Θεοδωρίδου και την 32χρονη Βούλα Ξαφάλα. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ενίσχυση του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος.

pic1

«Τα κορίτσια είναι μέλη του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος και είναι ενθουσιασμένα που θα συμμετάσχουν στην επίδειξη. Δεν θα παρουσιάσουν ρούχα αλλά θα γίνουν μοντέλα για επίδειξη μακιγιάζ και κομμώσεων. Δύο από τα κορίτσια μας έχουν ξανασυμμετάσχει σε τέτοια εκδήλωση και είναι εξοικειωμένα. Επειδή αυτά οι κοπέλες δεν βάφονται και η εμφάνισή του είναι απλή, με το μακιγιάζ και το χτένισμα κυριολεκτικά μεταμορφώνονται» ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η γυμνάστρια του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος, Σοφία Βουκάντση, επισημαίνοντας ότι τρία από τα κορίτσια αυτά , η Νατάσα Θεοδωρίδου η Θεοδώρα Λέρα και η Μαρία Θεοδοσίου, είναι πρωταθλήτριες ρυθμικής γυμναστικής.

Στην αυριανή επίδειξη θα παρουσιαστούν εκτός από ανδρικά και γυναικεία ρούχα και νυφικά με ιδιαίτερα και ξεχωριστά χτενίσματα και μακιγιάζ από την Βασιλική Σεϊταρίδου και τον τομέα κομμωτικής κι αισθητικής του ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.